Μήνυμα σαφούς πολιτικής οριοθέτησης από την στρατηγική της ΝΔ θέλει να στείλει η Φώφη Γεννηματά ενόψει της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ που θα εξετάσει το πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη μέρα της πανδημίας στην οικονομία.

Συγκρούονται δύο αντιλήψεις

«Σήμερα συγκρούονται δύο αντιλήψεις: η συντηρητική »κανονικότητα» που θέλει να πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι και οι αδύναμοι και η προοδευτική αντίληψη, μιας κοινωνικής συμφωνίας με το κράτος που δε θα αφήνει κανέναν εκτεθειμένο στην κρίση» διαμηνύει η Φώφη Γεννηματά.

Η τοποθέτηση αυτή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ έρχεται λίγο πριν να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής , με αντικείμενο τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάταξη της οικονομίας και την αντιμετώπιση της «βαθιάς οικονομικής κρίσης που αφήνει» ο κοροναϊός.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές ετοιμασίες για τη διατύπωση της πρότασης του που θα επεξεργαστεί και θα διατυπώσει σχετικά με την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Χρηστίδης, στη σημερινή, με τηλεδιάσκεψη, ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Τετάρτη μετά το Πάσχα θα συνεδριάσει, επίσης με τηλεδιάσκεψη, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος για να προσδιορίσει τους άξονες και το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το σχέδιο του ΚΙΝΑΛ για την επόμενη ημέρα.

Νέα Κοινωνική Συμφωνία

Τόσο ο κ. Χρηστίδης όσο και οι κ.κ. Όθωνας και Πρωτόπαπας, στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, υπογράμμισαν τη σημερινή δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, πως θα αντιπαρατεθούν δύο αντιλήψεις. Η συντηρητική της ΝΔ και η ανάγκη για Αλλαγή με νέα Κοινωνική Συμφωνία.

Όπως τόνισαν η πρόταση του ΚΙΝΑΛ θα είναι ρεαλιστική, σύμφωνα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν, χωρίς λαϊκισμούς. Θα λάβει υπόψη ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδενδρα» αλλά και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις για την έκδοση ή μη ευρωομολόγου, το οποίο, το Κίνημα Αλλαγής το θεωρεί ως απαραίτητο βήμα για την ανόρθωση των ευρωπαϊκών οικονομιών και την πορεία προς την ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ.

Εμμονές και ιδεοληψίες της ΝΔ

Απέρριψαν δε κάθε συζήτηση περί μείωσης των συντάξεων και των μισθών, ασκώντας κριτική στον υφυπουργό Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη κάνοντας λόγο για «ασαφείς κι απαράδεκτες δηλώσεις».

«Πρέπει να κλείνει τα παράθυρα. Τέτοιες απόψεις κρύβουν τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της ΝΔ», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης ενώ σημείωσε ότι δεν στοχοποιείται ο Άδωνις Γεωργιάδης από το Κίνημα Αλλαγής, του ασκεί αυστηρή κριτική γιατί είναι εκφραστής ακραίων απόψεων.

«Η φράση του κ. Μητσοτάκη για ενίσχυση του κράτους και του ΕΣΥ συνιστά δικαίωση των όσων παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, συμπληρώνοντας ότι «στο τομέα της προάσπισης των δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων είμαστε και θα παραμείνουμε μπροστάρηδες καθώς μας δικαιώνει καθημερινά ο κ. Τσιόδρας με όσα λέει για τη φροντίδα των ευπαθών ομάδων».

Αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έθεσαν θέμα μεροληπτικής κι όχι πολυφωνικής, αναλογικής ενημέρωσης από τα ΜΜΕ.

Κράτησαν όμως σαφείς αποστάσεις από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει το θέμα στο ΕΣΡ εκ μέρους της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

«Το ζήτημα το έθεσε εδώ και μέρες η Φώφη Γεννηματά αλλά δεν είναι τώρα η ώρα, μέσα στη κρίση για συγκεκριμένες ενέργειες. Εμείς δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανένα να μιλάει εκ μέρους μας», δήλωσαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Ο Παύλος Χρηστίδης επισήμανε ότι είναι μεγάλο λάθος των ΗΠΑ και του Προέδρου Τραμπ να σταματήσει τη χρηματοδότηση τού ΠΟΥ και ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Παρασκευή κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ με τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον βουλευτή αρμόδιο για θέματα Υγείας, Ανδρέα Πουλά και στελέχη του Τομέα Υγείας θα επισκεφθούν το νοσοκομείο «Αττικόν».