Ξεκίνησαν να παίρνουν θέση οι βουλευτές του κόμματος

Θέση υπέρ συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχουν ξεκινήσει να παίρνουν βουλευτές του κόμματος.

Στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδρίασε την Κυριακή για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη των διαδικασιών, υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου τάχθηκαν μια σειρά από βουλευτές ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλοι που θα παράσχουν υποστήριξη προς τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ 

Κωνσταντόπουλος: Mπορεί να σηκώσει το βάρος της παράταξης

Την αρχή έκανε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ζήτησε ανοικτά αλλαγή ηγεσίας. Και υπογράμμισε:

«Με απόλυτο σεβασμό και πλήρη εκτίμηση σε όλους τους υποψηφίους προέδρους δηλώνω ανοικτά οτι στηρίζω την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου. Τον στηρίζω για την επιστημοσύνη του, τις ικανότητες του, την κοινοβουλευτική του διαδρομή, την εμπειρία του. Στηρίζω τις θέσεις της πολιτικής του διακήρυξης για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό, για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα». 

Ο κ. Κωνσταντόπουλος πρόσθεσε πως «ο Ανδρέας Λοβέρδος μπορεί να σηκώσει το βάρος της παράταξης. Η πατρίδα χρειάζεται πολιτικούς σαν τον Ανδρέα Λοβέρδο»

Κεφαλίδου: Γιατί στηρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο

Η Χαρά Κεφαλίδου εξηγώντας τους λόγους στήριξης του Ανδρέα Λοβέρδου, τόνισε πως στην παρούσα συγκυρία πιστεύει ότι το κόμμα χρειάζεται έναν αρχηγό με εγνωσμένη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και εκπεφρασμένες πολιτικες θεσεις για την πατρίδα και την παράταξη στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.

«Οι θέσεις μας, οι διαχρονικές κατακτήσεις και διατυπώσεις μας, πρέπει να γίνουν κτήμα όλων και να τεθούν στην υπηρεσία της χώρας, χωρίς να υφαρπάζονται ή να υφίστανται κακομεταχείριση ερήμην μας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις καλύτερα από τους άξιους συνυποψηφίους του και γι’ αυτό έχει την υποστήριξή μου», είπε χαρακτηριστικά. 

Γιαννακοπούλου: Έχει τον δυναμισμό που είναι αναγκαίος για την παράταξη

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ολοκληρώνοντας την ομιλία της ξεκαθάρισε την επιλογή της για Πρόεδρο, αλλά και τα κριτήρια με βάση τα οποία κατέληξε σ΄αυτή την απόφαση. «Εκτιμώ όλους τους υποψήφιους και θα είμαι παρούσα, όπως πάντα, όποιος και αν εκλεγεί. Ωστόσο, μετά από πολύ σκέψη, κατέληξα να στηρίξω την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου». είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας στη συνέχεια τους λόγους της απόφασης.

«Τον θεωρώ έμπειρο, ικανό, με απήχηση σε ευρύτερα ακροατήρια, με δυνατότητα εκπροσώπησής μας στην Βουλή και εκτός Βουλής, με τον δυναμισμό που είναι αναγκαίος για την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε. Ταυτόχρονα, σκέψεις μου και ιδέες που έχω εκφράσει βρίσκονται κοντά σε βασικές θέσεις και προσανατολισμούς του, που δεν κρύβει μέσα σε ένα πέπλο ιδεολογικής και πολιτικής απροσδιοριστίας αλλά τις έχει καταθέσει δημόσια», τόνισε η βουλευτίνα του ΚΙΝΑΛ.

Υπερ της υποψηφιότητας Λοβέρδου και η Εύα Καϊλή

Υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, υπέγραψε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Η κ. Καϊλή, άλλωστε είχε εκφράσει ανοιχτά εδώ και καιρό και καιρό την στήριξή της στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Πηγή: parapolitika.gr