Το μήνυμα απευθύνεται κυρίως προς τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου

Φρένο σε όποιον επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το όνομά της στις εκλογές για νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε το πρωί στον Ευαγγελισμό όπου νοσημεύεται με τους Μανώλη Όθωνα και Χρήστο Πρωτόπαπα.

Όπως αναφέρουν, η κ. Γεννηματά δεν επιθυμεί να έχει τον ρόλο του «ομαδάρχη» την επομένη των εκλογών, όταν στο τιμόνι του κόμματος θα βρίσκεται άλλο στέλεχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Όθωνας και Πρωτόπαπας ανέλαβαν να διαμηνύσουν προς όποια στελέχη σκέφτονται να θέσουν υποψηφιότητα (η προθεσμία λήγει αύριο μεσημέρι Παρασκευής) ότι «η κ. Γεννηματά δεν δίνει εξουσιοδοτήσεις και αυτό που θέλει είναι να γίνουν όλα με θεσμική προσήλωση και στη βάση πάντα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί».

Ουσιαστικά το μήνυμα απευθύνεται προς τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος χθες επιχείρησε να συγκεντρώσει υπογραφές στήριξης ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η απόφαση της κυρίας Γεννηματά να μην εγκρίνει υποψηφιότητα στελέχους του περιβάλλοντός της αποτρέπει καταρχάς την συλλογή υπογραφών από την Κεντρική Επιτροπή.Επομένως, αν ο κ. Κεγκέρογλου επιμείνει θα πρέπει να συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές από μέλη του κόμματος στην Κρήτη, όπου έχει να αντιμετωπίσει τον ήδη υποψήφιο Νίκο Ανδρουλάκη.