Τι δήλωσαν οι τρεις υποψήφιοι

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA παραχώρησαν συνέντευξη χθες, (22-11) οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου πετώντας «λάδι» στη φωτιά των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος.

Οι υποψήφιοι δεν αρκέστηκαν στις συνηθισμένες αβρότητες ή μόνο στην ανάπτυξη των θέσεων τους αλλά – με διαβαθμίσεις, άλλοι πιο αιχμηρά και άλλοι πιο ήπια – πέταξαν δηλητηριώδη βέλη κατά αλλήλων.

Νίκος Ανδρουλάκης

Αρχικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι ο ίδιος έμεινε στην παράταξη όταν άλλοι έφυγαν, μια σαφή αναφορά στον Α. Λοβέρδο και στον Γ. Παπανδρέου που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσαν δικά τους κόμματα. Τόνισε ακόμη ότι δεν δέχεται να ψηφίσουν εγγεγραμμένα μέλη άλλων κομμάτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιδιώξουν να ευνοήσουν τους δύο αντιπάλους του.

Επιπλέον, απαντώντας στις αιτιάσεις ότι δεν είναι βουλευτής, ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει ευρωβουλευτής, εάν εκλεγεί πρόεδρος, για να θέτει τα εθνικά μας θέματα, αλλά το γραφείο του θα είναι στη Βουλή.

Έστειλε ταυτόχρονα το μήνυμα πως δεν σκοπεύει να τοποθετήσει πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάποιον εκ των συνυποψηφίων του. Ακόμη, είπε ότι όποιος από το κόμμα στραβοκοιτάζει προς ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύει την προσπάθεια της παράταξης.

Ανδρέας Λοβέρδος

Εν συνεχεία, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως δεν τον φοβίζει να έρθουν να ψηφίσουν ψηφοφόροι από άλλα κόμματα, έστω και αν είναι να τον καταψηφίσουν, γιατί έτσι θα μεγαλώσει το εκλογικό σώμα και θα σπάσουν οι κομματικοί μηχανισμοί.

Διεμήνυσε ακόμη σε όσους προσέλθουν στις κάλπες της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου να μην επιλέξουν υποψήφιους που είναι αναβλητικοί στις αποφάσεις τους ή δεν είναι βουλευτές -αιχμές που προφανώς απευθύνονται στους κ.κ. Παπανδρέου και Ανδρουλάκη αντίστοιχα.

Γιώργος Παπανδρέου

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις καταγγελίες ότι στελέχη της ΝΔ και εξωθεσμικά κέντρα παρεμβαίνουν στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι άλλοι υποψήφιοι είναι πιο βολικοί από τον ίδιο. Μάλιστα είπε ότι δεν μιλά χωρίς να έχει αποδείξεις, ωστόσο δεν είπε ονόματα καθώς, όπως εξήγησε, μπορεί οι κινήσεις αυτές να γίνονται εν αγνοία των συνυποψηφίων του.
Το συμπέρασμα είναι πως όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει η ημερομηνία της 5η Δεκεμβρίου για τις εσωκομματικές εκλογές, τα πράγματα ολοένα και θα φουντώνουν. Την ίδια στιγμή, έμπειρα κομματικά στελέχη μάλιστα, προϊδεάζουν για ακόμη σκληρότερες αντιπαραθέσεις την εβδομάδα που θα μεσολαβήσει μέχρι τον δεύτερο γύρο, στις 12 Δεκεμβρίου.