Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ να οριστεί στις 26 Σεπτεμβρίου

Το πράσινο φως άναψε η Φώφη Γεννηματά για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος που διεκδικούν η ίδια η νυν πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ο Αντρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης.

Σε προεκλογική περίοδο το Κίνημα Αλλαγής

Ήδη από τον Ιανουάριο το ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά βρίσκεται σε εσωκομματική προεκλογική περίοδο από τη στιγμή που ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με έντονη δραστηριότητα ανά την Ελλάδα και μη διστάζοντας να διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή. Σε πιο χαμηλούς τόνους και σχετικά πρόσφατα ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης, αν και ο τελευταίος υπήρξαν στιγμές που διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινώσει ή εκφράσει ως τότε την πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά ζήτησε η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ να οριστεί στις 26 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να ληφθούν εκεί όλες οι αποφάσεις και να δρομολογηθεί η διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Άλλωστε σε αυτό το διάστημα πάνω κάτω είχε οριοθετηθεί η τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές και σε αυτό το πλαίσιο η κα Γεννηματά φέρεται να έδωσε εντολή στα κομματικά στελέχη να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες έτσι ώστε να οριστεί ημερομηνία για τις εσωκομματικές κάλπες.

Προς αυτή την κατεύθυνση η κα Γεννηματά αναμένει την εισήγηση της επιτροπής καταστατικού και δεοντολογίας για το χρονοδιάγραμμα ενώ θα πρέπει να ξεκινήσει και η εκκαθάριση και η επικαιροποίηση του Μητρώου μελών και φίλων, που είχαν λάβει μέρος στην αναμέτρηση του 2017.