Στο αεροσκάφος επέβαιναν 132 άτομα, μεταξύ των οποίων 123 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος

Ένα αεροσκάφος
της China Eastern Airlines που μετέφερε 133 επιβάτες από το Κουνμίνγκ στο Γκουανγκζού της Κίνας συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, το γεγονός έλαβε χώρα σε βουνό στην περιοχή Γκουανγκσί, με την κρατική τηλεόρασης της Κίνας να μεταδίδει πως πρόκειται για ένα Boeing 737.

Η σωστική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος.

To δρομολόγιο που εκτελούσε το αεροπλάνο

Το Τμήμα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Guangxi ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Ένα επιβατικό αεροσκάφος Boeing 737 που μετέφερε 133 άτομα από την China Eastern Airlines συνετρίβη στην κομητεία Τενγκ, Γουζούζου, Γκουανγκσί, και προκάλεσε πυρκαγιά στο βουνό. Προς το παρόν, οι ομάδες διάσωσης έχουν συγκεντρωθεί και έχουν προσεγγίσει και τα θύματα είναι άγνωστα».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, στις 21 Μαρτίου 2022, ένα Boeing 737 της China Eastern Airlines έχασε επαφή πάνω από το Wuzhou κατά τη διάρκεια της πτήσης Kunming-Guangzhou. Επιβεβαιώθηκε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 132 άτομα, μεταξύ των οποίων 123 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος. 

Στα social media κυκλοφορούν βίντεο που φέρονται να δείχνουν να έχει ξεσπάσει φωτιά στο σημείο συντριβής.

H εταιρεία της οποίας αποτελεί μέρος το εν λόγω Boeing, η China Eastern, έχει έδρα τη Σαγκάη και αποτελεί μία από τις τρεις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, που εκτελεί πληθώρα δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού που εξυπηρετούν 248 προορισμούς.

Ειδικότερα, το αεροσκάφος που συνετρίβη παραδόθηκε στην εταιρεία από την Boeing τον Ιούνιο του 2015 και πετούσε για πάνω από έξι χρόνια. Το δικινητήριο Boeing 737 με έναν διάδρομο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αεροπλάνα στον κόσμο για πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Η China Eastern λειτουργεί πολλαπλές εκδόσεις του κοινού αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένων των 737-800 και 737 Max.

Σύμφωνα με τις αναφορές της «Daily Mail» το Boeing που κατέπεσε σήμερα φαίνεται πως δεν ανήκει στη σειρά ΜΑΧ η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Η έκδοση 737 Max καθηλώθηκε σε όλο τον κόσμο μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές.

Η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της Κίνας ενέκρινε αυτό το αεροπλάνο να επιστρέψει σε υπηρεσία στα τέλη του περασμένου έτους, καθιστώντας τη χώρα την τελευταία μεγάλη αγορά που το έκανε. Η τελευταία θανατηφόρα συντριβή πολιτικού αεροσκάφους στην Κίνα ήταν το 2010.

Πηγή: parapolitika.gr