Η πόλη Γίγου, που είναι γνωστή για το εμπόριο μικρών ειδών στην κινεζική επαρχία Ζετζιάνγκ, στα ανατολικά της Κίνας θα πραγματοποιήσει περισσότερα από 1.500 δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών τη χρονιά που διανύουμε, με προορισμό την Ευρώπη, σύμφωνα με μία αναφορά της τοπικής επαρχιακής διοίκησης.

Η σιδηροδρομική σύνδεση μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ της Γίγου και της Ευρώπης μέσω της Αυτόνομης Περιοχής των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ στα βορειοδυτικά της Κίνας, διαχειρίστηκε 1.399 εμπορικές αμαξοστοιχίες το 2020, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 165%, σύμφωνα με την αναφορά που παρουσιάστηκε στην παρούσα ετήσια διάσκεψη της επαρχιακής διοίκησης.

Η επαρχία Ζετζιάνγκ, αποτελεί ουσιαστική κινητήρια δύναμη για το εξωτερικό εμπόριο, με τις εξαγωγές της, να καταγράφουν ετήσια αύξηση 9,1%, περίπου στα 2,52 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 388,5 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020.

Οι εξαγωγές της αναφερόμενης κινεζικής επαρχίας αντιστοιχούν σε ποσοστό 14% του συνολικού όγκου των κινεζικών εξαγωγών.

Η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης ενεργοποιήθηκε το 2011 και θεωρείται ένα σημαντικό τμήμα της πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, για την ενίσχυση του εμπορίου μεταξύ της Κίνας και των χωρών που συμμετέχουν στην αναφερόμενη πρωτοβουλία.

Καθώς η πανδημία COVID-19 επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές, η σιδηροδρομική εμπορική σύνδεση μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης, έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση της διαχείρισης των διεθνών σιδηροδρόμων. Έτσι, διευκόλυνε τη μεταφορά αγαθών, συμπεριλαμβανομένων και υλικών για τον έλεγχο της πανδημίας, με δεδομένη τη σταθερή λειτουργία της, και τα κανονικά δρομολόγια της, σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

1 δολάριο: 6,46 γουάν

Πηγή: parapolitika.gr