Ασπίδα προστασίας ύψωσε ο υπουργός Υγείας

Μία αναγκαία «ασπίδα προστασίας» υπέρ των υγειονομικών της χώρας μας ύψωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Επικρίνοντας όλους εκείνους οι οποίοι μίλησαν με ακατανόητα «σκληρά» λόγια κατά των υγειονομικών της χώρας μας, εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού στις κατηγορίες των νοσηλευτών και των διοικητικών, και το έκαναν αυτό χωρίς να «ζυγίζουν» τη σκληρή μάχη, την οποία οι ίδιοι αυτοί υγειονομικοί δίνουν μέσα στις μονάδες Υγείας της χώρας μας για την αντιμετώπιση της λοίμωξης COVID – 19, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής σχετικά:

«Καταρχάς να θέσουμε τα πράγματα σωστά. Πάνω από το 85% των ιατρών μας έχει εμβολιαστεί. Άρα ας μη λέμε για χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών. Οι γιατροί μας με υπευθυνότητα έχουν εμβολιαστεί. Θεωρώ ότι είναι πολύ υψηλό ποσοστό, από τα πιο υψηλά της Ευρώπης.

Εμβολιάστηκαν και εμβολιάζονται σε υψηλό ποσοστό και κάποιοι νοσηλευτές. Υπάρχουν και οι βοηθοί, υπάρχουν security, υπάρχουν οι τραπεζοκόμοι, υπάρχουν διοικητικοί και όλοι αυτοί είναι σε ένα ποσοστό το οποίο εγώ δεν το κρίνω ακόμα ικανοποιητικό.

Μίλησα με τον Πρωθυπουργό και αποφασίσαμε ότι οι αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί οι εμβολιασμοί πουθενά δεν είναι υποχρεωτικοί, σε ό,τι έχει να κάνει με τον εμβολιασμό των υγειονομικών και ειδικά των νοσηλευτών, θα παρθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως σε ουδέτερο χρόνο.

Είναι πάρα πολύ ωραίο να συζητάει κανείς έξω από το χορό. Δίνουμε με αυτούς τους ανθρώπους μία μάχη 15 μήνες non stop. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει ούτε ρεπό, δεν έχουν πάρει ανάσα και είναι αυτοί οι οποίοι βάζουν πλάτη στην ελληνική οικογένεια, στον Έλληνα πολίτη μέσα σε μια πανδημία. Τα Νοσοκομεία μας εξακολουθούν να είναι γεμάτα και οι ΜΕΘ επίσης. Και η μάχη αυτή δεν έχει τελειώσει.

Να μου πει ποιος από όλους αυτούς οι οποίοι σχολίασαν, με στοιχειώδεις γνώσεις δημόσιας διοίκησης, στρατηγικής, θα έβαζε αυτή τη στιγμή τους μεν απέναντι στους δε, με γεμάτα τα Νοσοκομεία και τις ΜΕΘ».