«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, με πολύ καλή οργάνωση, με διαφάνεια και με ομαδική δουλειά, το οποίο απέδωσε καρπούς στον ελληνικό τουρισμό», ανέφερε ο υπουργός σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι που πέρασε

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας έδωσε μια συνέντευξη στο Λονδίνο στο Sky News και τον δημοσιογράφο Niall Paterson και ανέφερε πως με «σκληρή» δουλειά αναμένεται η ολική επαναφορά του ελληνικού τουρισμού το 2022. «Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, καθώς το 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας προέρχεται από τον τουρισμό», σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η Ελλάδα πέτυχε, παίρνοντας το 2020 ένα υπολογισμένο ρίσκο ανοίγοντας τον τουρισμό, όταν οι περισσότερες μεσογειακές χώρες δεν το έκαναν, εφαρμόζοντας πολύ συγκεκριμένα και προσεκτικά μελετημένα μέτρα.

«Στείλαμε στα νησιά μας επιπλέον υγειονομικό προσωπικό και τηρήσαμε με απόλυτη αυστηρότητα τα υγειονομικά μας πρωτόκολλα. Οργανώσαμε ξενοδοχεία καραντίνας, ιατροί βρίσκονταν σε συνεργασία με όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες. Και βέβαια εφαρμόσαμε ένα σύστημα πολλαπλού testing, εφοδιάζοντας τα νησιά μας με χιλιάδες PCR και rapid tests, για να μπορούν, τόσο οι επισκέπτες μας, όσο και οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στα νησιά, να βρίσκονται σε συνεχή επιδημιολογική επιτήρηση», σημείωσε ο υπουργός.

Και συνέχισε: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, με πολύ καλή οργάνωση, με διαφάνεια και με ομαδική δουλειά, το οποίο απέδωσε καρπούς στον ελληνικό τουρισμό».

Επιπλέον, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πόσο σημαντική για την Ελλάδα είναι η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και κάλεσε τους Βρετανούς να επισκεφθούν τη χώρα μας και να απολαύσουν τις ομορφιές που προσφέρει όλο τον χρόνο.

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας ερωτηθείς για την βιωσιμότητα του τουρισμού στη χώρα, δήλωσε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού, με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα διασφαλίσει ότι ο ελληνικός τουρισμός θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο.

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ήδη ότι θα μετατρέψουμε τα νησιά μας σε πράσινα νησιά, ξεκινώντας από την Αστυπάλαια και τη Χάλκη. Στόχος μας είναι να αποτελέσει η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο», κατέληξε ο υπουργός.