Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο υπουργός διαπίστωσε πως σήμερα στο «Τζάνειο» η γενική του εφημερία «είναι λίγο καλύτερη από ό,τι την προηγούμενη φορά»

Το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Υγείας. Ο Βασίλης Κικίλιας
συνομίλησε με ασθενείς που είχαν προσέλθει στην εφημερία, γιατρούς και νοσηλευτές και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τους διευθυντές.

Ευχαριστίες προς το προσωπικό

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο υπουργός διαπίστωσε πως σήμερα στο «Τζάνειο» η γενική του εφημερία «είναι λίγο καλύτερη από ό,τι την προηγούμενη φορά». Όπως τόνισε, η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, η διοίκηση του Νοσοκομείου, ο διευθυντής της ΜΕΘ, η προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, οι γιατροί κι όλο το υγειονομικό προσωπικό «έχουν δώσει όλο τους το είναι σε αυτή την προσπάθεια. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία, δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς αυτό, μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Βλέπετε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται και με το παραπάνω και εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων: των ιδιωτικών Θεραπευτηρίων και των στρατιωτικών Νοσοκομείων και ιδιωτών γιατρών. Σε αυτή τη μάχη για να σωθεί έστω και μια παραπάνω ανθρώπινη ζωή, δεν περισσεύει κανείς.

Έτσι θα συνεχίσουμε, είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση, για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν δείξει υπομονή και για πολλούς-πολλούς μήνες προσπαθούν να βοηθήσουν με αλληλεγγύη ο ένας τον άλλον να τα καταφέρουμε, αξίζουν τα πάντα. Θέλω για ακόμη μια φορά να τους ευχαριστήσω και να πω ότι η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει το τεράστιο αυτό έργο» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.