Η τελευταία σύντροφος του Ιταλού μεγιστάνα στηλιτεύθηκε στο twitter, καθώς την κατηγόρησαν για… υποκριτική δεινότητα

Μπορεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να έγινε αντικείμενο σφοδρής κριτικής καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ωστόσο οι 15.000 Ιταλοί έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, τον Ντουόμο, και οι 2.000 μέσα σε αυτόν, κατέστησαν πρόδηλο το εξής: Αυτή η φυσιογνωμία, που αποχαιρέτησε το μάταιο κόσμο τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, στα 86 της, είναι δική τους. 

Στον καθεδρικό ναό έφθασε στις 4 ωρα Ελλάδας το φέρετρο με τη σορό του Μπερλουσκόνι ενώ το «παρών στην κηδεία έδωσαν η πολιτική ηγεσία της Ιταλίας, ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ, ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο Πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ και ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στην πρώτη σειρά καθισμάτων, στο εσωτερικό του ναού, βρισκόταν η μεγαλύτερη κόρη του Καβαλιέρε Μαρίνα, η τελευταία σύντροφός του Μάρτα Φασίνα φανερά συντετριμμένη και, σε λίγα μέτρα απόσταση, η πρώην σύζυγος Βερόνικα Λάριο.

Ωστόσο, αρκετοί σχολίασαν στο twitter ότι η Φασίνα έπαιζε θέατρο και μάλιστα είχε ερμηνεία τεθλιμμένης για Οσκαρ.

Η κηδεία του Καβαλιέρε –ο τιμητικός τίτλος του Ιππότη που τον συνόδευε μέχρι το τέλος, ακόμα και αν τον είχε χάσει– έγινε δημοσία δαπάνη, με στρατιωτικές τιμές, αλλά χωρίς το φέρετρο να είναι τυλιγμένο με την ιταλική σημαία.

Μετά την κηδεία, η σορός του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού θα αποτεφρωθεί και θα τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Από νωρίς στον Ντουόμο κατέφθασαν δεκάδες στεφάνια, ενώ χιλιάδες κόσμου, υποστηρικτές της Forza Italia αλλά και φίλοι της Μίλαν και της Μόντσα, ομάδες των οποίων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπήρξε πρόεδρος, είχαν συγκεντρωθεί γύρω από την πλατεία του καθεδρικού ναού για να παρακολουθήσουν την κηδεία από γιγαντοοθόνες και να αποχαιρετήσουν τον «Presidente Silvio».

Η πρέσβης στην Ιταλία Ελένη Σουρανή εκπροσώπησε την Ελλάδα.

Πηγή: parapolitika.gr