Με μια σκληρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία απαντάει στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο θέμα της Novartis.

Η ΝΔ κάνει λόγο για «σκευωρούς, χαμένους στην μετάφραση» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ απεγνωσμένα αναζήτησε τρόπο, χωρίς όμως με επιτυχία, για να κάνει την δική του … ανάγνωση στα έγγραφα του εξωδικαστικού συμβιβασμού Νovartis-HΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ είχε δώσει στη δημοσιότητα την επίσημη μετάφραση στα ελληνικά του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Novartis με το Αμερικανικό Δημόσιο, όπου προκύπτει ξεκάθαρα ότι η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση ήταν σκευωρία, καθώς δεν εμπλέκονται κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικά πρόσωπα αλλά μόνον στελέχη ή υπάλληλοι νοσοκομείων και κλινικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά επιχείρησε να «διαβάσει» με τον δικό του τρόπο τις αποκαλύψεις που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, τους οποίους και χρησιμοποίηση για να «κρεμάσει» στα μανταλάκια δέκα πολιτικούς του αντιπάλους. Σε σχετικό δελτίο Τύπο που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος ότι δικαιώθηκε αλλά… ενέπλεξε και τον Νίκο Δένδια ο οποίος, φυσικά, δεν είχε σχέση έτσι κι αλλιώς, με την μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ.

Ο Νίκος Δένδιας έδωσε μέσω του Υπουργείου την δική του απάντηση σημειώνοντας πως: «Το να εμπλέκεται ο υπ. Εξωτερικών σε μετάφραση εγγράφου, συνιστά απύθμενη φαιδρότητα».

Από την πλευρά της ωστόσο η ΝΔ δεν άφησε αναπάντητη την εξέλιξη αυτή. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι απαιτούνται «απλά ελληνικά» για «να καταλάβει ότι η μετάφραση της απόφασης του αμερικανικού δημοσίου για τη Novartis είναι η ταφόπλακα της σκευωρίας του Ρασπούτιν και των συνεργών του που σπίλωσαν 10 πολιτικά πρόσωπα».

Σημειώνει δε ότι «από την επίσημη μετάφραση που εστάλη σήμερα στη Βουλή είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου και κανένα στοιχείο σε βάρος τους». Για να καταλήξει η ΝΔ: «Όσο και να παραποιεί την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά η ώρα που δικαστές θα την διαβάσουν, θα την αξιολογήσουν και θα κρίνουν αυτούς που με μεθόδους Ρασπούτιν ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο μη ελέγχοντας τους ιατρούς και στοχοποιώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

 Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Απλά ελληνικά χρειάζεται να ξέρει κάποιος, για να καταλάβει ότι η μετάφραση της απόφασης του αμερικανικού δημοσίου για τη Novartis είναι η ταφόπλακα της σκευωρίας του Ρασπούτιν και των συνεργών του που σπίλωσαν 10 πολιτικά πρόσωπα.

 Από την επίσημη μετάφραση που εστάλη σήμερα στη Βουλή είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου και κανένα στοιχείο σε βάρος τους.

Η απόφαση αναγνωρίζει μόνο αθέμιτες πρακτικές σε θέματα ύπερ-συνταγογράφησης και κλινικών δοκιμών από ιατρούς τις οποίες περιγράφει λεπτομερώς χωρίς καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

 Όπως στην ίδια την απόφαση επισημαίνεται, «αλλοδαποί αξιωματούχοι» είναι μόνο ιατροί και πάροχοι υπηρεσιών υγείας και κανείς άλλος.

 Η σκευωρία αποκαλύφθηκε. Από ιατρικό σκάνδαλο υπερσυνταγογράφησης, όπως από την αρχή είχε καταγγείλει η Νέα Δημοκρατία, το «μαγαζί» του Παππά και το «παραμάγαζο» του Ρασπούτιν έστρεψαν την έρευνα για να στοχοποιήσουν χωρίς κανένα στοιχείο πολιτικούς τους αντιπάλους.

 Όσο και να παραποιεί την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά η ώρα που δικαστές θα την διαβάσουν, θα την αξιολογήσουν και θα κρίνουν αυτούς που με μεθόδους Ρασπούτιν ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο μη ελέγχοντας τους ιατρούς και στοχοποιώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους».