Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία, αλλά και για την επαναλειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, βάζοντας στο τραπέζι ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς.

«Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη υγειονομική κρίση, με προεκτάσεις σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Η ζωή συνεχίζεται. Πρέπει να φροντίσουμε για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων» τόνισε αρχικά.

Η κ. Κεραμέως κατέστησε ξανά σαφές ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο.

Πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και επιδιώκεται οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, «έως τώρα έχουμε πορευτεί στη βάση των απόψεων των ειδικών. Έτσι ελήφθησαν τα μέτρα, έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια»

Σύμφωνα με την ίδια, βασική μας προτεραιότητα είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις. Να ξεκινήσουν εντός Ιουνίου και να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

«Θα περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τα επόμενα βήματα για τα σχολεία. Έχουμε μιλήσει και το ενδεχόμενο παράτασης. Είναι ένα σενάριο το οποίο συζητείται» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως θα έχουμε άμεσα τις απαντήσεις».