«Κάθε ημέρα διαδήλωσης απομακρύνει το άνοιγμα σχολείων»

Ο νόμος εφαρμόστηκε, η ομαλότητα επανέρχεται στο Αριστοτέλειο  Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που ξεκινά εκ νέου την λειτουργία του καθώς είχε διακοπεί κάθε διοικητική λειτουργία δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

 Ειδικότερα, η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε αδιανόητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε σε διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη την ώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση. Παράλληλα, κατηγόρησε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για έκνομες ενέργειες που υποστήριζαν την κατάληψη στο ΑΠΘ και για τις δηλώσεις τους ότι θα αγωνιστούν για να μην εφαρμοστεί ο νόμος.
Για το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως κάθε ημέρα διαδήλωσης απομακρύνει την επιστροφή στην κανονικότητα όπως το άνοιγμα σχολείων, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα των σχολείων. Ωστόσο, υπογράμμισε πως ενδέχεται να παραταθεί η σχολική χρονιά, για ένα διάστημα του Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως θωρακίζεται η διαδικασία για τις προφορικές εξετάσεις και πως πέρυσι τον Ιούνιο ψηφίστηκαν τα εργαστήρια δεξιοτήτων που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν δεξιότητες στα παιδιά , όπως κριτική σκέψη και εν συναίσθηση στο οποίο έχει ενταχθεί και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Τέλος ανέφερε πως τα εργαστήρια αυτά μπαίνουν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα.