Έναν απρόσμενο Κεντροαριστερό σύμμαχο βρήκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, που προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος σε ανάρτηση του στο Facebook εξήρε το έργο της ελληνικής αστυνομίας, η οποία πραγματοποιεί, όπως είπε, κάθε μέρα χιλιάδες ελέγχους σε χιλιάδες σημεία της χώρας, στα πλαίσια των καθηκόντων της και επιβάλλει πρόστιμα, συλλαμβάνει κακοποιούς, αποτρέπει τη διάπραξη εγκλημάτων, προσπαθεί να βοηθήσει την διαρκή εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης.

Σ’ αυτές τις καθημερινές χιλιάδες δράσεις της, όπως σημείωσε ο πρώην υπουργός, υπάρχουν και κάποιες, ελάχιστες, ίσως και μία, όπου κάποιος αστυνομικός υπερβαίνει τα όρια της επαγγελματικής του συμπεριφοράς και συμπεριφέρεται βίαια σε κάποιον ελεγχόμενο πολίτη.

Στη συνέχεια, ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για γνωστούς “καρβουνιάρηδες” (από το φράση του Δ. Σαββόπουλου “δως του και οι καρβουνιάρηδες”), οι οποίοι προσπαθώντας να κερδοσκοπήσουν πολιτικά, επιχειρούν να γενικεύσουν αυτές τις συμπεριφορές των αστυνομικών και να μας πείσουν ότι ζούμε σε καθεστώς διαρκούς αστυνομοκρατίας και αστυνομικής βίας από την οποία “κινδυνεύουν οι συνταγματικές μας ελευθερίες” και άλλα τέτοια “ηρωικά”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Φλωρίδη

Η Αστυνομία, πραγματοποιεί κάθε μέρα χιλιάδες ελέγχους σε χιλιάδες σημεία της χώρας, στα πλαίσια των καθηκόντων της. Επιβάλλει πρόστιμα, συλλαμβάνει κακοποιούς, αποτρέπει τη διάπραξη εγκλημάτων, προσπαθεί να βοηθήσει την διαρκή εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης.

Σ’ αυτές τις καθημερινές χιλιάδες δράσεις της, υπάρχουν και κάποιες, ελάχιστες, ίσως και μία, όπου κάποιος αστυνομικός υπερβαίνει τα όρια της επαγγελματικής του συμπεριφοράς και συμπεριφέρεται βίαια σε κάποιον ελεγχόμενο πολίτη.

Στις περιπτώσεις αυτές κινούνται άμεσα δύο διαδικασίες: αυτή του πειθαρχικού ελέγχου για την απόδοση ευθυνών στον παρεκτραπέντα και αυτή της εισαγγελικής έρευνας για τη διαπίστωση τυχόν ποινικών αδικημάτων από τον/τους αστυνομικό/κούς.

Όμως σε κάθε τέτοια περίπτωση, εμφανίζονται και οι γνωστοί “καρβουνιάρηδες” (από το φράση του Δ. Σαββόπουλου “δως του και οι καρβουνιάρηδες”), οι οποίοι προσπαθώντας να κερδοσκοπήσουν πολιτικά, επιχειρούν να γενικεύσουν αυτές τις συμπεριφορές των αστυνομικών και να μας πείσουν ότι ζούμε σε καθεστώς διαρκούς αστυνομοκρατίας και αστυνομικής βίας από την οποία “κινδυνεύουν οι συνταγματικές μας ελευθερίες” και άλλα τέτοια “ηρωικά”.

Λες και οι πολίτες αυτής της χώρας δεν ξέρουν τη δική τους καθημερινότητα και δεν απολαμβάνουν την πλήρη ελευθερία που τους παρέχει η συνταγματική μας δημοκρατία.

Αλλά όταν η πολιτική σου κινείται μεταξύ “Πολλακισμού” και “Κουφοντινισμού”, είναι προφανές ότι τέτοιου είδους αναφορές είναι το μοναδικό σου καταφύγιο.

Το ερώτημα είναι γιατί βρίσκονται και κάποιοι που, άθελά τους μάλλον, συμμετέχουν στη δημιουργία αυτής της στρεβλωτικής εικόνας.

Πηγή: parapolitika.gr