Δεν αφήνει πόρτα για πόρτα.

«Κέντρικ» ονόμασαν τον ενοχλητικό κύκνο οι κάτοικοι του Νόρθαμπτον της Αγγλίας, καθώς το μεγάλο αυτό πτηνό δεν σταματά να χτυπά τις πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται απέναντι από τη λίμνη όπου ζει εδώ και πολλά χρόνια. Χτυπά για ώρες τις πόρτες, σκαρφαλώνει σε γραμματοκιβώτια με το ράμφος του ξυπνώντας τους ιδιοκτήτες ή πολλές φορές αφήνοντάς τους άγρυπνους.

Όπως παραδέχεται ένας από τους κατοίκους της περιοχής, ο 70χρονος Στέφεν Λεγκ: «Δεν έχει κάνει κάποια ζημιά, αλλά είναι εξαιρετικά ενοχλητικό. Μερικές φορές το κάνει για τρεις ολόκληρες ώρες, άλλοτε μια-δυο φορές. Είναι όμως εξοργιστικό!». Παραμένει άγνωστος μέχρι στιγμής ο λόγος για τον οποίο αυτός ο κύκνος επιλέγει να κατευθυνθεί σε αυτά τα σπίτια και να προβεί στις συγκεκριμένες κινήσεις. Δεν αποκλείεται να ψάχνει για τροφή, αφού αυτή η κίνηση θυμίζει εκείνη του σκαψίματος του εδάφους.

Μία συνταξιούχος νοσοκόμα που τυχαίνει να περνά συχνά από την περιοχή, η 63χρονη Γουέντι Χόουαρντ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το θέαμα είναι πολύ αστείο, αλλά χαίρομαι που δεν είναι στο σπίτι μου».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

Πηγή: parapolitika.gr