Για «κουκουλωμα» του πραγματικού σκανδάλου Novartis κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασιλης Κεγκέρογλου με αποτέλεσμα να χαθούν δεκαδες εκατομμύρια ευρω που θα μπορουσε να αξιώσει το ελληνικό δημόσιο απο τον φαρμακευτικό κολοσσό.

«Το σκάνδαλο του φαρμάκου και εν προκειμένω της NOVARTIS κουκουλώθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί να αναζητήσει τους υπαιτίους, μεθόδευσε την δίωξη των 10 πολιτικών αντιπάλων μέσω της σκευωρίας που έστησε», τόνισε αρχικά ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Και λίγο αργότερα τόνισε ότι στην Αμερική επιβλήθηκε πρόστιμο 346 εκατ. δολαρίων, ενώ «στην Ελλάδα δεν ελέγχθηκε κανείς από τους αποδέκτες των 118 εκατ. ευρώ που κατέθεσε σε 4.000 λογαριασμούς η NOVARTIS».

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, όλα αυτά δεν απαλλάσσουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αντί να συνεχίζει να κρατά σφραγισμένο «τον πίθο της Πανδώρας» που αφορά το σκάνδαλο του φαρμάκου συνολικά και φυσικά την περίοδο 2004-2009, οφείλει να διασφαλίσει το Δημόσιο συμφέρον».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν απόλυτα τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής και την ορθότητα της επιλογής του να επιμείνει τόσο στην αποκάλυψη της αλήθειας όσο και στην απονομή δικαιοσύνης.

«Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το παραθεσμικό τρόπο λειτουργίας της Κυβέρνησης Τσίπρα δεν περιορίζονται μόνο στο παραδικαστικό αλλά αφορούν διευθετήσεις συμφερόντων, διαμεσολαβήσεις, μαγαζιά και παραμάγαζα. Κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων αυτών η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το βρώμικο ‘89, μόνο που εκεί συναντά τον εαυτό της και εκ των πραγμάτων τίθεται το αμείλικτο ερώτημα: Είναι τυχαίο που τόσο στο βρώμικο ‘89 εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου όσο και στη σκευωρία εναντίον των 10 πολιτικών του αντιπάλων το 2018, χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες μέθοδοι με πρωταγωνιστή τον Συνασπισμό/ΣΥΡΙΖΑ σε αγαστή συνεργασία με τα πιο σκοτεινά τμήματα δεξιάς και ακροδεξιάς», κατέληξε.