Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε για τον χρόνο που εκμεταλλεύθηκε ο υπουργός

Τον εκνευρισμό του Μάκη Βορίδη προκάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής για την κατάργηση της απλής αναλογικής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε για τον χρόνο που εκμεταλλεύθηκε ο Βορίδης για να αναπτύξει τα επιχειρήματα των θέσεών του.

«Διαμαρτύρεστε για τον χρόνο; Ενημερωθείτε παρακαλώ για τις δυνατότητες που δίνει ο κανονισμός για τις παρεμβάσεις στον υπουργό, για να δείτε ότι χρησιμοποιώ τον χρόνο με μεγάλη φειδώ. Εντάξει κύριε Μπάρκα»; Σε εκείνο το σημείο παρενέβη και ο Παύλος Πολάκης με τον Βορίδη να του επισημαίνει ότι δεν απευθύνεται σε εκείνον αλλά στον Μπάρκα: «Ο κύριος Μπάρκας παραπονείται για τον χρόνο γιατί κάτι δεν του αρέσει. Δεν θα ακούτε μόνο αυτά που σας αρέσουν, θα ακούτε και αυτά που δεν σας αρέσουν, εν ονόματι της Δημοκρατίας δε» κατέληξε ο Βορίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών φημίζεται για τον απόλυτο σεβασμό που τρέφει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δη στον χρόνο που του παρέχει ο κανονισμός για τις ομιλίες του, τον οποίο τηρεί πάντα στο ακέραιο, ενώ όταν χρειαστεί επιπλέον χρόνο, λαμβάνει πάντα την άδεια από τον εκάστοτε προεδρεύοντα της Βουλής.

Εξάλλου, όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένως τονίσει, δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις διακοπές στις οποίες προβαίνουν συχνά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των ομιλιών του, έχοντας επισημάνει ωστόσο ότι θεωρεί αυτονόητο ότι αυτές δεν θα επηρεάσουν τον συνολικό χρόνο που του διατίθεται.

Πηγή: parapolitika.gr