Επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ

Επιβεβλημένη εκτιμά ότι είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, ο τομεάρχης Εξωτερικών του  ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος παίρνοντας θέση στο ζήτημα που έχει ξεσπάσει καθώς ακυρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, χαρακτήρισε την στάση της ελληνικής κυβέρνησης ανοίκεια και αντιθεσμική.

Ο κ.Κατρούγκαλος μιλώντας στον Alpha 98,9, αναφορικά με τη δυσαρέσκεια και την ενόχληση της Αθήνας, που είχε εκφράσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολίασε ότι ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είναι ούτε υφυπουργός του κ. Μητσοτάκη, ούτε στη δούλεψη της οικογένειας του.

 Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να ασκηθεί κριτική σε ενέργειες της Εκκλησίας, σε τομείς δράσης της που επικαλύπτονται με την πολιτική, αυτή πρέπει όμως να είναι πάντα συγκεκριμένη και όχι αφοριστική. Επί του προκειμένου, συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος, δεν θεωρώ προβληματικό να συναντώνται οι Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με εκπροσώπους της Τουρκικής Πολιτείας, για να προωθούν τα θρησκευτικά συμφέροντα της Ορθοδοξίας ή για ανάλογα πνευματικά θέματα.

 Πρόβλημα, πράγματι, δημιούργησε η συνύπαρξη του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής με τον ηγέτη του ψευδοκράτους κ. Τατάρ, για το θέμα αυτό όμως ο κ. Ελπιδοφόρος εξήγησε ότι αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του και δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτή, συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

 Τέλος, ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θεωρεί επιβεβλημένη την πραγματοποίηση της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, παρά τις επιφυλάξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την δυνατότητα, να ασκήσει κριτική, όπως εκτιμά, αλλά και με τον τρόπο που προσήκει. Σε διαφορετική περίπτωση, η ζημία από τις ανοίκειες δηλώσεις της κυβέρνησης θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.