Εκεί παρέστη στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, στη Γαύδο, για τον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ενότητας και στήριξης.

Εκεί παρέστη στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανείων.


Το πρόγραμμα της επισκέψεώς της ΠτΔ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρώτος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι το λιμάνι του Καραβέ όπου στο εκεί ξωκκλήσι θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων.

Στη συνέχεια σε ειδική τελετή στο δημοτικό κατάστημα, η κ. Σακελλαροπούλου θα ανακηρυχτεί επίτιμη δημότης Γαύδου.

«Ετοιμαζόμαστε στο νησί να την υποδεχτούμε. Είναι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά για μας και αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η επιλογή της Γαύδου έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα. Επιπλέον θα έχουμε την ευκαιρία να της δείξουμε τις ομορφιές της Γαύδου, να δει ότι η Γαύδος είναι ένας θησαυρός της Ευρώπης και πρέπει έτσι να τη δούμε και επιπλέον να της μεταφέρουμε τα προβλήματα και πόσο δύσκολη είναι η ζωή σε ένα ακριτικό μέρος όπως είναι η Γαύδος», τόνισε η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, η οποία θα ξεναγήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ακριτικό νησί.


Στη συνέχεια θα βρεθεί στον δορυφορικό σταθμό του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ ιδιαίτερα σημαντική στιγμή θεωρείται η επίσκεψη της στο στρατιωτικό φυλάκιο που ιδρύθηκε πρόσφατα και λειτουργεί στον Φάρο.

«Θα βρεθεί με τους κατοίκους όπως ζήτησε η ίδια καθώς έχει την επιθυμία να μιλήσει με τους κατοίκους και θα μπορέσουμε να της θέσουμε όλες τις δυσκολίες που περνάμε.

Έχουν περάσει είκοσι ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε την ακριτική Γαύδο. Ήταν το 2001 όταν ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος βρέθηκε στο νησί για να εγκαινιάσει το σύστημα τηλεϊατρικής που είχε εγκατασταθεί στο ιατρείο της Γαύδου» είπε η Δήμαρχος Γαύδου.