Η Σλοβακία έγινε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που κατέγραψε θάνατο από κορωνοϊό.

Τον πρώτο θάνατο ανθρώπου που είχε νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό κατέγραψε σήμερα η Σλοβακία, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο πληροφοριών υγείας. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στη χώρα είχαν επιβεβαιωθεί 363 κρούσματα του ιού.

Η κεντροευρωπαϊκή χώρα έχει απαγορεύσει τις διεθνείς πτήσεις, έχει κλείσει σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, ενώ έχει υποχρεώσει τους πολίτες να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται εκτός της οικίας τους.
Πρώτος θάνατος από κορωνοϊό και στην Μποτσουάνα

Η Μποτσουάνα κατέγραψε τον πρώτο θάνατο στη χώρα από τον νέο κορωνοϊό, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 4, έγινε σήμερα γνωστό από τον αντιπρόεδρο Σλούμπερ Τσογκουάνε.

«Το τέταρτο κρούσμα είναι μια 79χρονη γυναίκα που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική την 15η Μαρτίου και πέθανε την 25η Μαρτίου» είπε ο αντιπρόεδρος της χώρας.

Την ίδια ώρα, το Μπουρούντι, ένα μικροσκοπικό κράτος στην ανατολική Αφρική, επιβεβαίωσε ότι κατέγραψε τα δύο πρώτα κρούσματα της νόσου Covid-19, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για υπηκόους του Μπουρούντι. Ο ένας είναι ένας 56χρονος που επέστρεψε πρόσφατα από τη Ρουάντα και ο άλλος, ηλικίας 42 ετών, επέστρεψε πρόσφατα από το Ντουμπάι, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που αναρτήθηκε στο Twitter.

Πηγή: parapolitika.gr