Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας από την Καστοριά για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δήλωσε μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων, στην Καστοριά, την οποία επισκέπτεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης:

«Γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό, το 1912, και την επανένωση της με τον εθνικό κορμό. Τιμάμε όλους εκείνους που σε ζοφερούς και δύσκολους καιρούς κράτησαν για αιώνες ζωντανό το εθνικό φρόνημα. Το ηρωικό πνεύμα των μαχητών του Μακεδονικού Αγώνα και των Βαλκανικών πολέμων μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Χρόνια πολλά».

sakellaropoulou

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Καστοριάς, Μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Τοπικών Πολιτιστικών και Κοινωνικών Συλλόγων καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Καστοριάς.

sakellaropoulou1
sakellaropoulou2