Ο Χάρης Καστανίδης, την Κυριακή στις 18:00, θα μιλήσει στην Ηγουμενίτσα και στις 20:30 στα Γιάννενα, στην αίθουσα Λιθαρίτσια

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Xάρης Καστανίδης στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας μίλησε την Παρασκευή σε τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων και τόνισε πως: «Θα χρειαστεί να ορίσουμε ξανά την ζωή του κόσμου, με σειρά προγραμματικών θέσεων που έχουν σχέση με την ευαισθησία της σοσιαλδημοκρατίας, για την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο Χάρης Καστανίδης ξεκαθάρισε πως δεν «μιλάει» σε προσωπικό τόνο, αλλά για τις ιδέες του και υπογράμμισε πως: «Έχει μεγάλη σημασία να αναδείξουμε ξανά τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, σε μία περίοδο που η κοινωνική πραγματικότητα είναι ζοφερή, εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια» είπε ο κ. Καστανίδης και παρέθεσε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον τελευταίο χρόνο, σχετικά με τα ελληνικά νοικοκυριά. Ειδικότερα ανέφερε, πως σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 30% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας, το 40,8% δεν μπορεί να καταβάλλει τις βασικές δαπάνες του για θέρμανση και ρεύμα, το 26% αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του για ιατρικές δαπάνες.

Σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, είπε ότι: «Η πολιτική δεν μπορεί να προσδιορίζεται από τις δημοσκοπήσεις», ενώ πρόσθεσε πως «ένας πολιτικός που σέρνεται πίσω από τις δημοσκοπήσεις, δεν αξίζει να είναι πολιτικός». Αναφορικά με τους συνυποψήφιούς του, επανέλαβε πως «είναι μια μάχη μεταξύ συναγωνιστών όχι ανταγωνιστών, ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, ο κόσμος είναι αυτός που θα κρίνει. Δεν είναι μια μάχη μηχανισμών, δεν είναι μάχη συμφερόντων, είναι μια μάχη ιδεών – και σε μία τέτοια μάχη πρέπει να κυριαρχεί πάντα ο πολιτισμός».

Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κάλεσε όλους τους πολίτες που έχουν ενδιαφέρον για την δημοκρατική παράταξη και την ανασυγκρότηση της, να δώσουν μαζικά το παρόν. Ο Χάρης Καστανίδης, την Κυριακή στις 18:00, θα μιλήσει στην Ηγουμενίτσα και στις 20:30 στα Γιάννενα, στην αίθουσα Λιθαρίτσια.