Τι είπε η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής για το διακύβευμα των εκλογών

Για το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας
στο Κίνημα Αλλαγής μίλησε η Εύα Καϊλή, η οποία είπε ότι αυτό που θα καθορίσει την τελική επιλογή των ψηφοφόρων θα είναι το καλό και το μέλλον της Παράταξης, γιατί συνδέεεται με το καλό της χώρας. 

Σύμφωνα με την ίδια, τρεις είναι κατευθύνσεις: Το πατριωτικό, το μεταρρυθμιστικό και το προοδευτικό.

Αιχμές για την προοδευτική διακυβέρνηση 

Για εμένα προοδευτικό δεν είναι ούτε ο Πολάκης, ούτε ο Βαρουφάκης, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η Εύα Καϊλή, ενώ αναφερόμενη στην περίφημη προοδευτική διακυβέρνηση, άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ερμηνεύουν διαφορετικά τον συγκεκριμένο όρο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ξεκαθαρίσει ότι κινούμαστε αρχικά στην αξιωματική αντιπολίτευση. Άρα, δεν συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ορίζουμε τίποτα το προοδευτικό που έχει να κάνει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. 

Η Εύα Καϊλή μίλησε και για τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου όσον αφορά τη στάση του στο νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα, λέγοντας ότι εκφράστηκε καθαρά υπέρ της αυστηροποίσης των ποινών. 

Η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής μάλιστα ζήτησε να γίνει ένα ντιμπέιτ για να πάρουν θέση και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει.

Η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στην μεγάλη σημασία της συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές, λέγοντας ότι είναι καλό να επιστρέψουν και να μετέχουν ψηφοφόροι που στις προηγούμενες εκλογές είχαν επιλέξει είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ.