Τι δήλωσε ο ηθοποιός στην εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά

Για όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό και αφορούν στον χώρο του θεάτρου μίλησε ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος σε τηλεοπτική συνέντευξη. Επίσης μίλησε για τις δικές του εμπειρίες τόσο για τη σεξουαλική παρενόχληση όσο και το φαινόμενο του bullying

Ο Γιώργος Καραμίχος δήλωσε συγκεκριμένα:
«Το θέατρο δεν βάλλεται από αυτά. Δεν κινδυνεύει από δύο σκανδαλάκια. Αυτά είναι σκανδαλάκια με άσχημες επιπτώσεις γιατί τα θύματα υπέφεραν και καταστράφηκαν για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Εγώ σοκαρίστηκα, ήξερα κάποιες συμπεριφορές αλλά δεν ήξερα λεπτομέρειες. Δεν ήξερα για βιασμούς. Αυτό που ενόχλησε είναι που δεν βγήκε κάποιος να βγει να πάρει θέση για την έξτρα κακοποίηση που έγινε από τα media. Απαγορεύεται δημοσίως το 2021 κάποιος να δίνει τίτλους σε ανθρώπινα όντα.

Το ότι έγινε πολύ γνωστό στον χώρο μας είναι γιατί αφορούσε σε δημόσια πρόσωπα και πουλούσε πιο πολύ. Γρήγορα θα σκάσουν και από άλλους χώρους. Το ότι έσκασε σε εμάς φέτος είναι ότι τα θέατρα ήταν κλειστά φέτος. Τα θύματα υπέφεραν και καταστράφηκαν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μόνο αν κάνεις πολλή δουλειά με τον εαυτό σου. Σοκαρίστηκα δεν ήξερα τις περισσότερες από αυτές τις ιστορίες.

Με ενόχλησε προσωπικά ότι δεν βγήκε κανείς από την κυβέρνηση να πει φτάνει η έξτρα κακοποίηση για το πως χρησιμοποιήθηκε από τα μίντια και από τους ανθρώπους που πήγαν να υπερασπιστούν αυτούς που προφανώς είχαν κακοποιήσει.

Το να βγαίνει ένας δικηγόρος να ονοματίζει επαγγελματίες ομοφυλόφιλους… Θα έλεγε ποτέ δηλαδή για τα κορίτσια που βιάστηκαν είναι επαγγελματίες ετεροφυλόφιλες; Δεν βγήκε κανείς να πει ότι απαγορεύεται το 2021 να δίνεις τίτλους σε ανθρώπινα όντα ή σε οποιοδήποτε άλλο ον. Είναι κακοποίηση της αισθητικής. Δεν μπορείς να συγχέεις την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία.
Αυτή η σύγχυση πέρασε πολύ ελαφριά» τόνισε ο ηθοποιός και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις δικές του εμπειρίες.

«Χοντρό» byllying στην Ελλάδα

«Ένας σκηνοθέτης στο παρελθόν με παρενόχλησε σεξουαλικά ενώ έχω υποστεί bullying πολύ και από γυναίκες και από άντρες. Από μπλοκαρίσματα, από τηλέφωνα σε περιοδικά να μην κάνουν σε μένα συνέντευξη, κάποιες φορές με στεναχωρεί όλο αυτό, αλλά έχω δεχτεί bullying πολύ και επί σκηνής. Να σου λέει άλλα λόγια ο πρωταγωνιστής για να κερδίσει γέλιο ή να σε γυρίζει πλάτη είναι παλιάς κοπής πρωταγωνιστιλίκια αυτά» είπε ο ηθοποιός.

Πηγή: parapolitika.gr