«Αν η Τουρκία επανέλθει σε επιθετική συμπεριφορά θα έχει κυρώσεις» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στο κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της ΕΕ. Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «υπήρχαν χώρες στην ΕΕ που δεν ήθελαν αναφορά σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας».

Αναφορικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επισήμανε πως «απολυμάνσεις γίνονται καθημερινά».

Για τον αριθμό των λεωφορείων, ο υπουργός ανέφερε πως «τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση παρέλαβε 850 λεωφορεία και σήμερα κυκλοφορούν 1.100».

Παράλληλα δήλωσε πως «μέσα στον Οκτώβριο ήρθαν τα πρώτα λεωφορεία που θα φτάσουν τα 200 ενώ στο τέλος του έτους θα έρθουν άλλα 300 με λίζινγκ».

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε πως «γίνεται προσπάθεια να μειωθούν οι χρονοαποστάσεις» ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ορίου πληρότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε περίπτωση έξαρσης κρουσμάτων κοροναϊού.

Σε ότι αφορά τα πρόστιμα, είπε πως επιβάλλονται από την Ελληνική Αστυνομία «που κάνει εξαιρετική δουλειά».

Ακόμη ξεκαθάρισε πως «την ευθύνη για το κόστος της συντήρησης την έχει ο ιδιώτης ενώ ο οδηγός θα είναι δημόσιας υπάλληλος».

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κατήγγειλε ότι ο τότε υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε «χιλιόμετρα στα ΚΤΕΛ με κόστος 1,43 ευρώ το χιλιόμετρο».

Ερωτηθείς για τις αρρυθμίες στην κυβέρνηση, απάντησε πως «δεν υπάρχουν » ενώ τόνισε πως «όλοι οι υπουργοί κρίνονται από τον πρωθυπουργό».