Υπήρξαν λάθη και αστοχίες, παραδέχτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και τον σχεδιασμό της «επόμενης μέρας» των καταστροφικών πυρκαγιών
στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρξαν «λάθη και αστοχίες».

«Ξεκινήσαμε αυτοψίες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γιατί χωρίς αυτοψίες δεν μπορούν να καταβληθούν αποζημιώσεις», δήλωσε ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

Παράλληλα, υπενθυμίζοντας πως έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, ο υπουργός προανήγγειλε πως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «μπορεί να υπήρξαν λάθη και αστοχίες», τα οποία άλλωστε αναγνώρισε ο πρωθυπουργός.

«Κόκκινα» περίπου 250 κτίρια στην Αττική, 170 στην Εύβοια

Επικαλούμενος στοιχεία από τις αυτοψίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, είπε ότι στην Αττική έχουν κριθεί «κόκκινα» περίπου 250 κτίρια στην Αττική και 170 στην Εύβοια. Επισκευάσιμα (κίτρινα) έχουν κριθεί 250 κτίρια στην Αττική και 192 στην Εύβοια.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε την ανάγκη να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές τους επόμενους μήνες.

Αν κάτι μάθαμε από την τραγωδία στο Μάτι, είπε ο υπουργός, είναι ότι πρέπει να λειτουργεί ο μηχανισμός των εκκενώσεων, κάτι που οδήγησε στο να σωθούν ζωές και να μην καταστραφούν ολόκληροι οικισμοί. Παράλληλα επέκρινε την προσπάθεια μερίδας της αντιπολίτευσης να απαξιώσει αυτό το γεγονός. Συμπλήρωσε ότι «απαντήσεις θα δοθούν την επόμενη μέρα, όχι την ώρα της μάχης».