Ο υπουργός ζήτησε τη συγκρότηση Επιτροπής Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων

Συγκλονισμένος από το τραγικό δυστύχημα στον ηλεκτρικό που στοίχισε τη ζωή στον 41χρονο εργοδηγό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ενώ με δήλωσή του τόνισε ότι δεν θα επιτέψει να μείνει ούτε μια σκιά στη διαλεύκανση του δυστυχήματος.

«Ζήτησα επιπλέον τη συγκρότηση Επιτροπής Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να μου υποβάλουν πόρισμα για το δυστύχημα. Αυτονόητο είναι ότι το πόρισμα πρέπει να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό κι αμέσως θα το στείλω στη Δικαιοσύνη», αναφέρει επίσης ο υπουργός. 

Ολόκληρη η δήλωσή του

«Δυστυχώς σήμερα αποχαιρετούμε ένα νέο άνθρωπο, έναν αφοσιωμένο εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ. Η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη για τον αδόκητο και άδικο θάνατό του. Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για να διαλευκανθούν τα αίτια και οι ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία.
Από τη θέση μου ως Υπουργός που εποπτεύει το φορέα, αλλά κυρίως ως άνθρωπος που έχω συγκλονιστεί από την τραγωδία, δεν θα επιτρέψω να μείνει ούτε μια σκιά στη διαλεύκανση του δυστυχήματος.

Πέρα, λοιπόν, από τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις για τη διερεύνηση των δυστυχημάτων, ζήτησα επιπλέον τη συγκρότηση Επιτροπής Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να μου υποβάλουν πόρισμα για το δυστύχημα. Αυτονόητο είναι ότι το πόρισμα πρέπει να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό κι αμέσως θα το στείλω στη Δικαιοσύνη.

Η εντολή προς τους εμπειρογνώμονες είναι να εξετάσουν τις τεχνικές, τις λειτουργικές, τις επιχειρησιακές διαδικασίες, καθώς και τις αποφάσεις που ακολουθήθηκαν κι εφαρμόσθηκαν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».