Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι πρέπει να εξεταστεί η επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας

Πρόταση για την αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών για ειδεχθή εγκλήματα καθώς και δημιουργία πιο εξειδικευμένων καταστημάτων κράτησης κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης
, με αφορμή τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραγκούνης με παρέμβασή του σημειώνει ότι θα μπορούσε να εξετασθεί η τροποποίηση των άρθρων 299 και 380 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας και της ληστείας αντίστοιχα. Προτείνει την απάλειψη και από τα δύο αυτά άρθρα της διαζευκτικής επιβολής ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών και να επιβάλλεται πλέον για τα δύο αυτά εγκλήματα μόνο η ισόβια κάθειρξη. Με αυτό τον τρόπο θα δίνοταν ένα ισχυρό μήνυμα μηδενικής ανοχής σε τέτοιου είδους ειδεχθείς πράξεις, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αστειεύεται με το έγκλημα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει επιπλέον ότι θα πρέπει να εξεταστεί η επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας και να επιταχυνθεί άμεσα η προσωρινή δημιουργία πτερύγων υψίστης ασφαλείας στα ήδη υπάρχοντα σωφρονιστικά καταστήματα μέχρι την ολοκλήρωση των φυλακών τύπου Γ΄.

Σύμφωνα με τον Κώστα Καραγκούνη πρέπει να εξεταστεί η δημιουργία πειθαρχικής φυλακής για τα βαριά πειθαρχικά αδικήματα των κρατουμένων: «Τέτοιου τύπου σωφρονιστικά καταστήματα που έχουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου και σχεδόν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα διασφαλίσουν και καλύτερο έλεγχο αλλά και μεγαλύτερη αποτρεπτικότητα απέναντι στο έγκλημα.Οι έκτακτες ανάγκες και συνθήκες απαιτούν άμεσες και αποφασιστικές λύσεις», καταλήγει ο βουλευτής.