Στο πλευρό των πολιτών που έχουν πληγεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και του Τυρνάβου βρίσκεται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό την άμεση υποστήριξη όλων όσων την έχουν ανάγκη και την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση, ο γγ Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, με εντολή του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, «έχουμε μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό, έχουμε ξεκινήσει άμεσα και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη διαδικασία ελέγχων των πληγέντων κτηρίων με κλιμάκιο 120 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και σε 3 ημέρες έχουμε πραγματοποιήσει αυτοψίες συνολικά σε 1800 πληγέντα κτήρια».

Παράλληλα, σημειώνει, για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών για προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τον σεισμό, μεταφέρθηκαν άμεσα και έχουν ήδη διατεθεί σαράντα (40) τροχόσπιτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη χρήση τους από τους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας και Λαρίσης.

Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή, δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση των…

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Karagiannis στις Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους μηχανικούς της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, αλλά και όλους τους μηχανικούς του υπουργείου, που πραγματικά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αντιδρούν πάντα με ταχύτητα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται κάθε φορά σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες» τονίζει ο κ. Καραγιάννης και καταλήγει: «Είμαστε δίπλα στους πολίτες με λύσεις κάθε στιγμή».

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα εντατικοποιούνται οι προσπάθειες των αρμοδίων αρχών για την δημιουργία χώρου στέγασης των σεισμόπληκτων πολιτών στην περιοχή της Ελασσόνας, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου να εμφανίζεται αισιόδοξος πως μέσα στην ημέρα θα δημιουργηθεί οικισμός που θα έχει την δυνατότητα φιλοξενίας των περίπου 500 κατοίκων που μέχρι στιγμής δεν έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία ή σε πρόχειρους καταυλισμούς.

Όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Παπαγεωργίου, πιθανότατα εντός της ημέρας θα στηθεί οικισμός για τους σεισμόπληκτους.

«Πρέπει να είναι γύρω στα 500 άτομα που δεν είναι σε ξενοδοχεία και σε πρόχειρους καταυλισμούς. Προχθές μεταφέρθηκαν 460 άτομα σε έξι ξενοδοχεία σε Τρίκαλα και Λάρισα, και προσπαθούμε να στήσουμε τον κύριο οικισμό, υπάρχουν τροχόσπιτα, έρχονται και άλλοι οικίσκοι, τα μηχανήματα δουλεύουν για να στηθεί ο οικισμός, μπορεί και εντός της ημέρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Όπως διευκρίνισε, εφόσον στηθούν οι οικισμοί θα είναι άμεσα κατοικήσιμοι, υπάρχει υποδομή σε ρεύμα, νερό και αποχέτευση από το δήμο. Τα τροχόσπιτα αυτή τη στιγμή είναι περίπου 50 και έρχονται άλλοι τόσοι οικίσκοι, με στόχο να πετύχουμε να μη μείνει κανείς σε σκηνή. Επίσης υπάρχει σίτιση από τις ένοπλες δυνάμεις και σύμβαση με catering.