«Η Πολιτεία, είναι απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις και στις προθεσμίες που έθεσε για τα έργα της πόλης μας», επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) , κ. Σταύρος Καλαφάτης.

«Έχουμε πριν από λίγο καιρό την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ανέγερση του νέου Γηπέδου του ΠΑΟΚ, από το αρμόδιο Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Και ακολουθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο θέμα της ανάπλασης του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως είναι πιο ώριμο από ποτέ.

«Εδώ και χρόνια έχουν γίνει οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και υπάρχει για πρώτη φορά συστράτευση των τοπικών φορέων – της Περιφέρειας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, των αρμόδιων Επιμελητηρίων- και το έργο προχωρά κανονικά» είπε ο κ. Καλαφάτης.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, δήλωσε:

«Χθες, ουσιαστικά, μπήκαμε στην τελική ευθεία των εγκρίσεων για να πάει προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. Μία σημαντική παρέμβαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς. Το Ειδικό Χωρικό είναι ένα εργαλείο, το οποίο βοηθά να γίνονται πολύ πιο γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατικές δυσκολίες μεγάλα σημαντικά έργα. Χαίρομαι, διότι είναι ένα εργαλείο που έβαλα στη φαρέτρα της Πολιτείας, της εκάστοτε Κυβέρνησης, όταν ήμουν στο ΥΠΕΚΑ. Τώρα τα έργα υλοποιούνται»

Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι είναι δέσμευση αυτό να επεκταθεί στη Β.Δ πλευρά της πόλης.