Έχει ταχθεί υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου

Την ανάγκη διατήρησης της ενότητας του ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών για την ανάδειξη νεου προέδρου επεσήμανε η Εύα Καϊλή, αφήνοντας αιχμές, ψστόσο, για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Βλέπω ότι πηγαίνουμε καλά από τις μετρήσεις. Νομίζω ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να έχει εναλλακτικές, βλέπει τις αλλαγές που έχουν γίνει. Είμαστε ενωμένοι και δραστήριοι, και έχει πλέον απενοχοποιηθεί η συζήτηση για την αναβίωση της παράταξης ως ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκρουστεί με την πραγματικότητα και έπαθε ό,τι έπαθε. Ο κόσμος έχει ενδιαφέρον για τις εξελίξεις. Στις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου, νομίζω ότι θα είναι η μεγάλη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ», είπε η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο MEGA.

«Η επιστροφή Παπανδρέου προκάλεσε ενδιαφέρον και έγινε πολιτική συζήτηση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Αποφύγαμε την προσπάθεια δικαίωσης κάποιων για το παρελθόν. Έχουμε μπει σε μια κουβέντα για το τι φέρνει ο καθένας για την επόμενη μέρα. Αυτό το βρίσκω θετικό. Συζητάμε για το τι παράταξη θέλουμε, πώς θα παίρνουμε καθαρές θέσεις, με ποιους μπορεί κανείς να συζητήσει», πρόσθεσε η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Στην Ευρώπη όταν οι σοσιαλδημοκράτες δεν συνεργάζονται μόνο με την αριστερά. Έχει σημασία να κάνουμε κουβέντα και στην Ελλάδα. Το σενάριο συνεργασίας συζητείται στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία. Η εκτίμησή μου είναι ότι αν βγει ο Ανδρέας Λοβέρδος που τον έχω στηρίξει ανοιχτά, δε θα υπάρξει συζήτηση για συνεργασία, καθώς μπορεί να επαναπατρίσει κόσμο από όλες τις παρατάξεις, με ποσοστά που θα μπορεί χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ατζέντα του, να την επιβάλει», σημείωσε η κ. Καϊλή.

«Η διαδικασία είναι ανοιχτή και πρέπει όλοι να μετέχουμε, όποιος θέλει να έχει μια επιλογή. Αν κάποιος θέλει να είμαστε μέρος των εξελίξεων, έχει αυτό το δικαίωμα. Σε μια μεγάλη συμμετοχή, η σημασία των λίγων στελεχών που πιστεύουν ότι θα επηρεάσουν τις εξελίξεις δε θα είναι αρκετή. Να τεθεί και στο debate το τι εννοεί κάποιος με τα εξωθεσμικά κέντρα. Όποιος το λέει, θα πρέπει να τα ονοματίσει. Το είπε και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ανδρουλάκης», συνέχισε.

«Στην επόμενη μέρα θα πρέπει να είμαστε μια υπεύθυνη αντιπολίτευση. Οι χαμένοι επειδή έχουν προέλθει από διασπάσεις του χώρου μας, έχουν πει ότι τους ενδιαφέρει η ενότητα της παράταξης. Νομίζω ότι η ενότητα είναι αδιαμφισβήτητη και είναι και χρέος μας στη Φώφη Γεννηματά», κατέληξε η κ. Καϊλή.