Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα ψήφιζαν τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για το Κογκρέσο αντί του Δημοκρατικού αντιπάλου του σε ποσοστό 46% έναντι 38%

Έντονο προβληματισμό προκαλεί μία νέα δημοσκόπηση στους Δημοκρατικούς και το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν
, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανέδειξε δύο στους τρεις Αμερικανούς δεν θέλει ξανά υποψήφιο τον 79χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις

Ειδικότερα, σχεδόν τα δύο τρίτα ή αλλιώς το 64% από τους ερωτηθέντες, περιλαμβανομένου ενός 28% Δημοκρατικών, απάντησε ότι δεν επιθυμεί ο Μπάιντεν να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των USA TODAY και του πανεπιστημίου του Σάφολκ.

Την ίδια στιγμή, το 58% απάντησε ότι δεν θα ήθελε να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του 2024 ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Αναλυτικότερα, το 37,5% απάντησε ότι εγκρίνει το έργο που έχει κάνει ως πρόεδρος ο Μπάιντεν, το 59% δεν εγκρίνει και το 46% -συμπεριλαμβανομένου ενός 16% από ερωτηθέντες που τον ψήφισαν-, απάντησε ότι ο Μπάιντεν τα έχει πάει χειρότερα από ό,τι περίμεναν.

Συγκεκριμένα, μόνο το 27,8% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση αυτή, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, απάντησε ότι εγκρίνει το έργο της αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις.

Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα ψήφιζαν τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για το Κογκρέσο αντί του Δημοκρατικού αντιπάλου του σε ποσοστό 46% έναντι 38%, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ενώ μόλις το 20% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα του κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ τα δύο τρία ή το 66% εκτιμά το αντίθετο.

Πηγή: parapolitika.gr