«Έμειναν εκεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Εκτός από τους Ιταλούς, βοήθησαν χιλιάδες Αφγανούς πολίτες – αρχίζοντας από τις γυναίκες και τα παιδιά – ώστε να μπορέσουν να βγουν από τη χώρα»

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από το Αφγανιστάν. Με αεροσκάφη της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας, τις ημέρες αυτές έφθασαν στο αεροδρόμιο της Ρώμης, Φιουμιτσίνο όλοι οι Ιταλοί που ζήτησαν να φύγουν από την ασιατική αυτή χώρα, καθώς και περίπου 4.900 Αφγανοί πολίτες.

Με την τελευταία πτήση, η οποία αναχώρησε σήμερα από το Αφγανιστάν, επιστρέφει και ο Ιταλός πρόξενος Τομάζο Κλάουντι, 35 χρόνων, ο οποίος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει όσους περισσότερους Αφγανούς ήταν δυνατόν δουλεύοντας σχεδόν αδιάκοπα, όλο το εικοσιτετράωρο. Μαζί του ταξιδεύουν και οι καραμπινιέροι που εγγυήθηκαν την ακεραιότητα διπλωματών, χιλιάδων πολιτών και δημοσιογράφων.

«Έμειναν εκεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Εκτός από τους Ιταλούς, βοήθησαν χιλιάδες Αφγανούς πολίτες – αρχίζοντας από τις γυναίκες και τα παιδιά – ώστε να μπορέσουν να βγουν από τη χώρα», έγραψε στο Facebook o Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: parapolitika.gr