Στην Ιταλία σήμερα Δευτέρα καταγράφηκαν  1.494 κρούσματα κοροναϊού,  ενώ ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους δεκαέξι
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τη σημερινή ημέρα τα τεστ ήταν πιο περιορισμένα (51.000) κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί μικρότερος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων από τον χθεσινό. Συγκεκριμένα, χθες επιβεβαιώθηκαν 1.766 νέα κρούσματα και δεκαεπτά θάνατοι.

Νάπολη και Ρώμη οι κύριες εστίες κρουσμάτων

Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (295), στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (211) και στο Βένετο (183).

Όπως μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της Rai, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών που είναι θετικοί στον ιό και παρουσιάζουν επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος (όπως πνευμονίες) , οι οποίες αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, την περασμένη  άνοιξη, στη διάρκεια του πρώτου κύματος κοροναϊού. Η Ιταλία αποτέλεσε μία από τις πιο πληττόμενες χώρες παγκοσμίως εκείνη την περίοδο.

Παράλληλα, αργά αλλά σταθερά, αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σήμερα νοσηλεύονται σε αυτές 254 ασθενείς.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει την Ισπανία και τη Γαλλία με κάθε μορφή αναγκαίας βοήθειας, για την όσο γίνεται πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: parapolitika.gr