Η Τζόρτζια Μελόνι διαμήνυσε στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι πως δεν εκβιάζεται ενόψει της σύστασης νέας κυβέρνησης στην Ιταλία και με αφορμή τους βαρείς χαρακτηρισμούς στις σημειώσεις του «Καβαλιέρε», που είχε μαζί του στη Γερουσία

Δεν… διέψευσε η Τζόρτζια Μελόνι τους χαρακτηρισμούς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς το πρόσωπό της την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, στη Γερουσία, αφού σε φωτογραφία σημειώσεων αναγιγνώσκονται γραμμένοι οι εξής: «Υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδής και αλαζόνας»
.

Παρ’ όλα αυτά, η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας και νικήτρια των εκλογών που έγιναν στις 25 Σεπτεμβρίου, δεν άφησε αναπάντητο το συμβάν, που δημοσίευσαν εφημερίδες στη χώρα την Παρασκευή. «Δεν έχω κάτι να πω. Μόνο ότι από τα σημεία που ανέφερε ο Μπερλουσκόνι έλειπε ένα: ότι δεν είμαι εκβιάσιμη», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου του ιδιωτικού σταθμού La7.

Η ένταση ανάμεσά τους, κατά τους παρατηρητές, έχει αιτία τις απορρίψεις της Μελόνι στις προτάσεις του «Καβαλιέρε» να υπουργοποιηθούν μέλη του κόμματός του. Η σύσταση της νέας κυβέρνησης, που εκτιμάται ότι θα δοθεί ως εντολή στην αρχηγό των Αδελφών της Ιταλίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, το επόμενο Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, είναι το μείζον ζήτημα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

berlusconi_0001

Από τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, που έβγαλε στην επιφάνεια την είδηση, προστέθηκε ότι, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν εμπόδια, η ορκωμοσία της νέας κυβερνητικής ομάδας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την επομένη ή τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου.

Πηγή: parapolitika.gr