Ένας δάσκαλος από την πόλη Μπιέλλα πέθανε μετά τον εμβολιασμό του το Σάββατο

Η βόρεια περιοχή του Πιεμόντε της Ιταλίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αναστείλει προσωρινά τον προγραμματισμό των εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca αφού ένας δάσκαλος από την πόλη Μπιέλλα πέθανε μετά τον εμβολιασμό του το Σάββατο.

Έντονη ανησυχία σε όλο τον κόσμο για το εμβόλιο

Η απόφαση, μετά από παρόμοιες κινήσεις αλλού στην Ευρώπη, ήταν προληπτική και η περιοχή περίμενε τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα επαληθεύσουν την παρτίδα που χρησιμοποιήθηκε και εάν υπάρχει σχέση μεταξύ του θανάτου και του εμβολίου, ανέφερε η περιφερειακή κυβέρνηση σε ηλεκτρονική δήλωση . Δεν είπε πώς πέθανε ο δάσκαλος. «Είναι μια πράξη ακραίας σύνεσης, ενώ ελέγχουμε εάν υπάρχει σύνδεση. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν κρίσιμα ζητήματα με τη χορήγηση εμβολίων », δήλωσε ο Λουίτζι Ικάρντι, επικεφαλής των περιφερειακών υπηρεσιών υγείας.

Η ιταλική αρχή για την υγεία Aifa απαγόρευσε την Πέμπτη τη χρήση μιας παρτίδας του εμβολίου AstraZeneca. Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η απόφαση ελήφθη μετά το θάνατο δύο ανδρών στη Σικελία. Η Aifa είπε ότι η απαγόρευση ήταν προληπτική, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε σχέση μεταξύ του εμβολίου και των επακόλουθων «σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών».

Πηγή: parapolitika.gr