«Έχουμε περίπου 10 πτώματα που αυτή τη στιγμή απομακρύνονται, με τον συντονισμό της αστυνομίας και του γραφείου του εισαγγελέα»

Ο διευθυντής του σωφρονιστικού συστήματος του Ισημερινού ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ο απολογισμός των νεκρών από τις ταραχές που ξέσπασαν σε φυλακή της χώρας αυξήθηκε σε τουλάχιστον 30 και ότι οι αρχές προσπαθούν ακόμη να ανασύρουν 10 πτώματα.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές της χώρας της Νότιας Αμερικής έγινε γνωστό την Τρίτη το βράδυ ότι ξέσπασαν συγκρούσεις στο σωφρονιστικό κατάστημα Penitenciaria del Litoral στην επαρχία Γκουάγιας, το οποίο αποτέλεσε θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών για τον έλεγχο της φυλακής τους τελευταίους μήνες.

Πρόκειται για φρικαλέες σκηνές βίας, καθώς έξι από τα θύματα των συγκρούσεων, στην τρίτη κατά σειρά φονική εξέγερση στον Ισημερινό φέτος, είχαν αποκεφαλιστεί.

Ο Μπολίβαρ Γκαρσόν, επικεφαλής της σωφρονιστικής υπηρεσίας SNAI δήλωσε: «Έχουμε περίπου 10 πτώματα που αυτή τη στιγμή απομακρύνονται, με τον συντονισμό της αστυνομίας και του γραφείου του εισαγγελέα».  

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις αυξήθηκε από 48 σε 52.

Σημειώνεται ότι δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν στη φυλακή αναζητώντας πληροφορίες για συγγενείς τους και αξιώνοντας να αποδοθούν ευθύνες στους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των κρατουμένων.

Η κυβέρνηση ενίσχυσε την παρουσία του στρατού έξω από τις εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται πως ταραχές ξέσπασαν τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο σε φυλακές του Ισημερινού, όπου κρατούνται συνολικά 39.000 άνθρωποι και 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια του Φεβρουαρίου, ενώ τον Ιούλιο χάθηκαν 22 ζωές.

Δείτε τις σκηνές των ταραχών

Πηγή: parapolitika.gr