Υπάλληλος της «New York Post» έδρασε στο λογαριασμό της εφημερίδας στο twitter, παρακινώντας για τη δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ και άλλων πολιτικών προσώπων

Η αμερικανική ταμπλόιντ εφημερίδα «New York Post» υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα κυβερνοπειρατείας και μάλιστα από υπάλληλό της, ο οποίος ανέβασε άρθρα και μηνύματα στο twitter που προέτρεπαν να δολοφονηθούν ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι πολιτικοί των ΗΠΑ.

«Η έρευνα της “New York Post” δείχνει ότι οι μη εγκεκριμένες ενέργειες διαπράχθησαν από έναν υπάλληλο και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα» ανέφερε η συντηρητική εφημερίδα σε ανακοίνωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

cortez

Το πρωί της Πέμπτης αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της εφημερίδας στο twitter μηνύματα που προέτρεπαν τον κόσμο να δολοφονήσει τον Μπάιντεν ή τη Δημοκρατική βουλευτή της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές. Οι αναρτήσεις είχαν το συνηθισμένο στυλ των μηνυμάτων που ανεβάζει η εφημερίδα της Νέας Υόρκης, η οποία ανήκει στη News Corp, την «αυτοκρατορία» των Μέσων Ενημέρωσης του δισεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοκ.

Μια ανάρτηση ρατσιστικού περιεχομένου σε βάρος του Αφροαμερικανού δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς περιείχε έναν υπερσύνδεσμο που οδηγούσε σε ένα άρθρο με τον ίδιο τίτλο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του BuzzfeedNews, Ντέβιντ Μακ.

bidenn

«Ο υπάλληλος απολύθηκε» διαβεβαίωσε η «New York Post», διευκρινίζοντας ότι αποσύρθηκε αμέσως το «καταδικαστέο» περιεχόμενο από τον ιστότοπό της και από τους λογαριασμούς της στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: parapolitika.gr