Ένα ξανθό κοριτσάκι που κοιτάζει μέσα στο στόχαστρο του τουφεκιού παρουσιάζεται στον ιστότοπο της εταιρείας που το δημιούργησε

Αν η απάντηση σε συμπυκνωμένες επιθέσεις σε σχολεία από παρανοϊκούς επίδοξους σίριαλ κίλερ, ακόμα και μικρής ηλικίας, είναι η παρουσίαση ενός νέου ημιαυτόματου όπλου για παιδιά, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, όπως έγραψε και ο Σαίξπηρ στον «Άμλετ». 

Αυτή είναι η γνώμη των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ ύστερα από την παρουσίαση ενός νέου ημιαυτόματου όπλου για παιδιά. 

Το JR-15, εμπνευσμένο από ένα μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε σε πολλές πολύνεκρες επιθέσεις στις ΗΠΑ, είναι «απολύτως αηδιαστικό», είπε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ καταγγέλλοντας την εμπορική πρακτική ενός κατασκευαστή μικρών όπλων, ελαφρών και θανατηφόρων.

«Το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να μικρύνουμε το μέγεθος των πολεμικών όπλων και να τα πουλήσουμε στα παιδιά», είπε, καλώντας την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή (FTC) να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του κατασκευαστή.

Το τουφέκι, που ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό, ρίχνει πραγματικές σφαίρες. Συνοδεύεται από γεμιστήρες με 1, 5 ή 10 σφαίρες διαμετρήματος 22 χιλιοστών και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά πέρσι. Η τιμή του ξεκινά από τα 389 δολάρια. Η εταιρεία WEE1 Tactical το περιγράφει ως «ένα μικρό κομμάτι αμερικανικής ελευθερίας» που προορίζεται για «ερασιτέχνες μικρού μεγέθους». Είναι επίσης σοκαριστικό ότι στον ιστότοπό της εικονίζεται ένα ξανθό κοριτσάκι, μέσα στα χιόνια, που κοιτάζει μέσα από το στόχαστρο του τουφεκιού.

Οι επιθέσεις με πυροβόλα όπλα έχουν γίνει μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα στην οπλοκατοχή είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε για άλλη μια φορά το Κογκρέσο να απαγορεύσει την κατοχή επιθετικών τυφεκίων, ωστόσο η προσπάθεια θέσπισης κανόνων για την πώλησή τους βρίσκει αντίθετα τα λόμπι των όπλων που ασκούν ισχυρή επιρροή.

Πηγή: parapolitika.gr