Κάποιοι από τους υπόπτους, που κατηγορούνται ότι θα επιχειρούσαν να απαγάγουν την κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ, είχαν επίσης συζητήσει εάν θα έπρεπε να την πυροβολήσουν στο κεφάλι, ενώ σκέφτονταν σοβαρά εάν θα απαγάγουν και τον κυβερνήτη της Βιρτζίνιας Ραλφ Νόρθαμ, κατέθεσε σήμερα ένας πράκτορας του FBI
.

13 ύποπτοι για την επιχείρηση απαγωγής της Ουίτμερ – Στο στόχαστρο και ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια

Δεκατρείς άνθρωποι, μεταξύ αυτών 7 μέλη μιας ένοπλης πολιτοφυλακής, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και κατηγορούνται ότι συνωμότησαν για να απαγάγουν τη Δημοκρατική κυβερνήτη Ουίτμερ, την οποία είχαν επικρίνει ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ και ακροδεξιοί εξτρεμιστές για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του νέου κοροναϊού. Ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρίτσαρντ Τρασκ κατέθεσε σε μια ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Μίσιγκαν, το οποίο συνεδρίαζε για να αποφασίσει εάν στους πέντε από τους υπόπτους, που βρίσκονται αντιμέτωποι με ομοσπονδιακές κατηγορίες απαγωγής, θα πρέπει να οριστεί εγγύηση.

Κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης συνάντησής τους στο Ντάμπλιν του Οχάιο, τον Ιούνιο, ορισμένοι από τους υπόπτους συζήτησαν, επίσης, το να βάλουν στο στόχαστρό τους τον Νόρθαμ, ο οποίος όπως η Ουίτμερ είναι Δημοκρατικός και είχε επιβάλει περιορισμούς για τον νέο κοροναϊό, στους οποίους εκείνοι αντιτίθεντο, σύμφωνα με τον πράκτορα.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για πιθανούς στόχους, να απαγάγουν έναν κυβερνήτη, ειδικά τους κυβερνήτες του Μίσιγκαν και της Βιρτζίνιας, λόγω των μέτρων για το λοκντάουν», είπε ο Τρασκ, βασίζοντας την κατάθεσή του σε στοιχεία που συγκέντρωσε από εμπιστευτικές πηγές, όπως κρυπτογραφημένες επικοινωνίες από την ομάδα.

Το FBI αλίευσε από τα μηνύματα της ομάδας ότι ένας από τους υπόπτους πρότεινε να πάει στο σπίτι της Ουίτμερ για την απαγάγει, έχοντας μεταμφιεστεί πιθανόν σε ντελιβερά πίτσας, περιέγραψε ο Τρασκ.

Ένας ύποπτος ανέφερε την ιδέα να αρπάξει έναν διανομέα πίτσας και να του βγάλει την μπλούζα προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο, είπε ο πράκτορας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνωμότες ήθελαν να αναλάβουν δράση πριν από τις εκλογές, με έναν εξ αυτών να προτείνει να δικάσουν την κυβερνήτρια για προδοσία.

Πηγή: parapolitika.gr