Οι εκβιασμοί του Τζέφρι Έπσταϊν προς τον ισχυρό άντρα της Microsoft

Το δημοσίευμα της «Wall Street Journal», που αποκάλυπτε ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε εκβιάσει τον Μπιλ Γκέιτς
, ώστε να μην αποκαλύψει σχέση του δεύτερου με μια 20χρονη από τη Ρωσία, ήταν ήδη συνταρακτικό, ενώ διανθίζεται με μία φωτογραφία, η οποία λογίζεται ως περίεργη.

Η «Daily Mail», με τη σειρά της, δημοσιεύει μια παλιά φωτογραφία της νεαρής, τότε, Μίλα Αντόνοβα, με τη… Ρωσίδα κατάσκοπο Άννα Τσάπμαν. Η φωτογραφία δείχνει τις δύο γυναίκες σε δρόμο της Νέας Υόρκης, με την κοκκινομάλλα στην εικόνα να υπενθυμίζει την υπόθεση του 2010 οπότε και η κατάσκοπος συνελήφθη στις ΗΠΑ.

Το 2010, η Άννα Τσάπμαν παραδέχτηκε ότι ήταν κατάσκοπος στις Ηνωμένες Πολιτείες με δικαστήριο να διατάζει την απέλασή της από τη χώρα μαζί με άλλους εννέα Ρώσους.

Τα τελευταία 13 χρόνια που βρίσκεται στη Μόσχα, η Άννα Τσάπμαν εργάζεται ως influencer, μοντέλο και επιχειρηματίας.

Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο Μπιλ Γκέιτς γνώριζε για τη φιλική σχέση των δύο γυναικών την εποχή που φημολογείται ότι είχε σχέση με τη νεαρή Ρωσίδα.

Ο εκβιασμός

Ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε απειλήσει τον Γκέιτς ζητώντας του εκατομμύρια δολάρια για να κρατήσει το στόμα του κλειστό όταν ανακάλυψε ότι είχε ερωτική σχέση με τη Ρωσίδα παίκτρια του μπριτζ Μίλα Αντόνοβα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», ο εκλιπών και καταδικασμένος για παιδεραστία Έπσταϊν εκβίαζε τον Γκέιτς, ζητώντας του να συντρέξει οικονομικά με… εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός φιλανθρωπικού ταμείου.

«Ο Έπσταϊν ανακάλυψε ότι ο Γκέιτς είχε σχέση με μια Ρωσίδα παίκτρια του μπριτζ και του ζητούσε χρήματα για να μην αποκαλύψει την παράνομη σχέση του», ανέφερε το δημοσίευμα.

Η σχέση ανάμεσα στον ιδρυτή της Microsoft και τη Μίλα Αντόνοβα ξεκίνησε το 2010, όταν οι δύο τους γνωρίστηκαν σε ένα τουρνουά μπριτζ.

Η «WSJ» ανακάλυψε επίσης ένα βίντεο του 2010 στο youtube στο οποίο η Αντόνοβα μιλάει για το πάθος της για το μπριτζ και αναφέρει τη συνάντηση με τον Γκέιτς.

Η Αντόνοβα γνώρισε τον Έπσταϊν το 2013, όταν προσπαθούσε να βρει χρηματοδότηση για μια επιχείρηση. Η ίδια είναι μηχανικός λογισμικού και μιλώντας στην Journal είπε ότι δεν γνώριζε για τα εγκλήματα του Έπσταϊν.

«Απλώς νόμιζα ότι ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Έχω αηδιάσει με τον Έπσταϊν και με αυτό που έκανε», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Γκέιτς είχε επίσης παραδεχτεί ότι η συνάντηση με τον Έπσταϊν ήταν «ένα τεράστιο λάθος» στη ζωή του.

Σε συνέντευξή του στο CNN το 2021, ο Γκέιτς είπε ότι οι «αρκετές» συναντήσεις που είχε με τον Έπσταϊν ήταν πολύ μεγάλο λάθος.

Το 2019, ο Γκέιτς είχε δηλώσει στη «Wall Street Journal» ότι είχε συναντήσει τον Έπσταϊν, αλλά «δεν είχε καμία επαγγελματική ή φιλική σχέση μαζί του».

Ο Έπσταϊν πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019, καθώς περίμενε να γίνει η δίκη του. Είχε συλληφθεί στη Νέα Υόρκη έπειτα από καταγγελίες ότι διαχειριζόταν ένα δίκτυο ανήλικων κοριτσιών, ορισμένα από τα οποία ήταν μόλις 14 ετών. Ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στη φυλακή.

Πηγή: parapolitika.gr