Οι δύο έφηβοι πρόκειται να δικαστούν ως ενήλικες

Δύο έφηβοι στην Αϊόβα σκότωσαν την καθηγήτρια των Ισπανικών τους στο σχολείο επειδή απογοητεύτηκαν που τους έβαλε κακό βαθμό, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της υπόθεσης.

Οι Willard Miller και Jeremy Goodale κατηγορούνται για τη δολοφονία της Nohema Graber στο Φέρφιλντ.

Ένας δικηγόρος του Miller ζήτησε ωστόσο από το δικαστήριο του Φέρφιλντ να ακυρώσει τέσσερα εντάλματα έρευνας και να καταργήσει στοιχεία από το σπίτι του πελάτη του, σχόλια που έκανε στην αστυνομία και πληροφορίες που ελήφθησαν από το κινητό του τηλέφωνο αλλά και την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Snapchat.

Η σορός της καθηγήτριας βρέθηκε σε ένα πάρκο του Φέρφιλντ στις 3 Νοεμβρίου 2021, κρυμμένη κάτω από μουσαμά, καρότσι και σιδερικά. Οι δύο έφηβοι την είχαν χτυπήσει μέχρι θανάτου με ρόπαλο του μπέιζμπολ. Ο Miller και ο Goodale ήταν 16 ετών πέρυσι που διέπραξαν το έγκλημα.

dolofonisan-kathigitria-hpa

Τι έδειξαν οι έρευνες

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο Miller συνάντησε το θύμα στο λύκειο του Φέρφιλντ το απόγευμα της 2ας Νοεμβρίου του 2021, για να συζητήσουν τον κακό του βαθμό.

Εκείνη αργότερα με το όχημά της πήγε σε ένα πάρκο όπου ήταν γνωστό ότι έκανε καθημερινές βόλτες μετά το σχολείο, σύμφωνα με τις αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν το φορτηγάκι της να φεύγει από το πάρκο, σχεδόν μία ώρα αργότερα με δύο άνδρες στο μπροστινό κάθισμα.

Το βαν εντοπίστηκε στο τέλος ενός αγροτικού δρόμου. Σύμφωνα με τους ερευνητές ο Goodale έκανε ένα τηλεφώνημα και κάποιος παρέλαβε αυτόν και τον Miller από έναν δρόμο που οδηγούσε στην πόλη.

Σε έρευνα των αστυνομικών, ο Miller περιέγραψε την απογοήτευσή του για τον τρόπο που η Graber δίδασκε ισπανικά και για το πώς ο βαθμός που του έβαλε μείωνε τον μέσο όρο της βαθμολογίας του.

«Ο κακός βαθμός πιστεύεται ότι είναι το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία της, που συνδέει άμεσα τον Miller», ανέφεραν τα δικαστικά έγγραφα, που κατατέθηκαν από τον εισαγγελέα της κομητείας Τζέφερσον και τον βοηθό γενικό εισαγγελέα της Αϊόβα.

Ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος

Ο Miller αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση της καθηγήτριας αλλά «αργότερα δήλωσε ότι γνώριζε τα πάντα αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Είπε στην αστυνομία ότι οι πραγματικοί δολοφόνοι- μια «ομάδα  παιδιών με μάσκες που περιφερόταν στην περιοχή» – τον ανάγκασαν να δώσει το καρότσι του για να μετακινήσουν τη σορό της και μετά (τον ανάγκασαν) να οδηγήσει το βαν της εκτός του πάρκου.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ένας μάρτυρας παρείχε φωτογραφίες από μια συνομιλία στο Snapchat «που προσδιορίζουν τις παραδοχές του Goodale ότι ενήργησε σε συνεννόηση με ένα άλλο άτομο προκειμένου να προκαλέσει τον θάνατο της Graber».

Ο μάρτυρας αναγνώρισε ότι ο Goodale έκανε δηλώσεις που εμπλέκουν τόσο τον ίδιο όσο και τον Miller ονομαστικά.

dolofonisan-kathigitria

Παράνομα τα εντάλματα για έρευνα, λέει η δικηγόρος του Miller

Η δικηγόρος του Miller, Christine Branstad, ισχυρίστηκε ότι τα εντάλματα για την έρευνα εκδόθηκαν παράνομα, εν μέρει επειδή «οι αστυνομικές αρχές απέτυχαν να παράσχουν πληροφορίες στον δικαστή έκδοσης ενταλμάτων προκειμένου να αποδείξουν ότι ο πληροφοριοδότης είναι αξιόπιστος ή ότι οι πληροφορίες από τον πληροφοριοδότη πρέπει να θεωρηθούν αξιόπιστες».

Η δίκη του Miller θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου στο Council Bluffs. Η δίκη του Goodale είναι στις 5 Δεκεμβρίου στο Davenport.

Και οι δύο έφηβοι, 17 ετών σήμερα, θα δικαστούν ως ενήλικες. Στην Αϊόβα, η ποινή για φόνο πρώτου βαθμού είναι ισόβια κάθειρξη.

Με πληροφορίες από The Guardian

Πηγή: parapolitika.gr