Το πρόβλημα έφερε την αναγκαστική καθήλωση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών

Πρόβλημα στον μηχανισμό εκτίναξης των πιλότων των F-35, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές, λαμβάνοντας άμεσα την απόφαση να καθηλώσουν τον στόλο των υπερσύγχρονων αεροσκαφών στο έδαφος.

Οι Αρχές των ΗΠΑ εντόπισαν το ζήτημα και έλαβαν την απόφαση να κρατήσουν στο έδαφος τον στόλο των F-35, μέχρι να λυθεί. Την είδηση αποκάλυψε το Breaking Defense και επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο της Αμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης, Alexi Worley.

Στον αμερικανικό στόλο περιλαμβάνονται 350 αεροσκάφη τελευταίας γενιάς F-35, τα οποία θα ελεγχθούν, θα επιδιορθωθούν και θα δοθούν εκ νέου στη διάθεση της αεροπορικής διοίκησης.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δήλωσε ότι καθήλωσε τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-35, λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια των καθισμάτων εκτίναξης, λίγες ημέρες αφότου το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε ότι προχώρησε σε ανάλογη κίνηση για άγνωστο αριθμό αεροσκαφών -ξανά ελέω της ίδιας αιτίας.

hh

Η ACC ανακοίνωσε την καθήλωση των F-35

Η διοίκηση της ACC (Air Combat Command) της USAF ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή 29 Ιουλίου ότι καθηλώνει το σύνολο των F-35 που διαθέτει, λόγω πιθανών προβλημάτων στα εκτινασσόμενα καθίσματά τους και πιο συγκεκριμένα των μονάδων CAD (Cartridge Actuated Device) που έχουν ενσωματωμένες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, εντοπίστηκε ελαττωματικό εξάρτημα στον μηχανισμό εκτίναξης των πιλότων, το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Πρόκειται για τον μηχανισμό ο οποίος, όταν ενεργοποιείται από τον πιλότο σε περίσταση ανάγκης, εκτινάσσει το κάθισμα από το πιλοτήριο και μάλιστα ακόμη και από μηδενικό ύψος και μηδενική ταχύτητα.

Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι το ελάττωμα επηρεάζει μόνο ορισμένες παρτίδες παραγωγής των καθισμάτων Martin-Baker.

Ο κατασκευαστής των καθισμάτων εκτίναξης, η Martin-Baker, εντόπισε για πρώτη φορά το πιθανό ελάττωμα στις συσκευές που ενεργοποιούνται με φυσίγγια, οι οποίες συμμετέχουν στην ανάπτυξη του αλεξίπτωτου όταν οι πιλότοι τραβούν τη λαβή εκτίναξης. Το πρόβλημα έχει επηρεάσει μερικά από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: parapolitika.gr