Το εμβόλιο αυτό επιτρεπόταν μέχρι τώρα για όσους είναι ηλικίας από 16 ετών και άνω

Τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech
έναντι του κοροναϊού, για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, ενέκρινε επιτροπή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου.

Το εμβόλιο αυτό επιτρεπόταν μέχρι τώρα για όσους είναι ηλικίας από 16 ετών και άνω.

Η κίνηση αυτή έπεται της έγκρισης στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στους εφήβους.

Πρόκειται για «σημαντικό βήμα στον αγώνα εναντίον της πανδημίας» του νέου κορoναϊού, έκρινε η Τζάνετ Γούντκοκ, η οποία ασκεί χρέη υπηρεσιακής διευθύντριας του FDA, διαβεβαιώνοντας πως «η ενέργειά μας επιτρέπει στον νεότερο πληθυσμό να προστατευθεί έναντι του COVID-19», καθώς η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα αρχίζει να επιβραδύνεται το τελευταίο διάστημα.

Μέχρι πρότινος, η επείγουσα χρήση του εμβολίου αυτού είχε εγκριθεί για τα πρόσωπα 16 ετών και άνω. Θα μπορεί πλέον να χορηγηθεί σε εκατομμύρια εφήβους· θα λαμβάνουν δύο δόσεις του εμβολίου με ίση ποσότητα του προϊόντος με αυτή για τους ενηλίκους.

«Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η υπηρεσία προχώρησε σε διεξοδική ανάλυση όλων των διαθέσιμων δεδομένων», διαβεβαίωσε η κ. Γούντκοκ.

Πηγή: parapolitika.gr