Μία τιμητική διάκριση έλαβε σήμερα από το British Computer Society, o υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή το πλασάρισμά του στην τελική τετράδα υποψηφίων για το Society Medal, διεθνές βραβείο που απονέμεται φέτος για πρώτη φορά από το (BCS).

Η διάκριση αποτελεί τιμή για όλη τη χώρα, καθώς ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήταν ο μόνος μη Βρετανός υποψήφιος που βρέθηκε στην τελική λίστα των φιναλίστ. 

Να σημειωθεί ότι το Society Medal, το οποίο απονέμεται για πρώτη φορά φέτος, απονέμεται σε ταλαντούχα άτομα τα οποία έχουν καταφέρει να βελτιώσουν την κοινωνία μέσω της τεχνολογίας. Η δυνατότητα πρότασης είναι ανοιχτή στο κοινό και στα μέλη της BCS και οι προτάσεις είναι παγκόσμιες.

Να αναφέρουμε ότι το British Computer Society (BCS) ιδρύθηκε το 1956 και αντιπροσωπεύει τους εργαζομένους στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και ICT στο Ηνωμένο Βασίλειο ,αλλά και διεθνώς. Το BCS έχει πάνω από 82.000 μέλη παγκοσμίως σε περισσότερες από 151 χώρες. Το BCS αυτή τη στιγμή έχει 45 περιφερειακά παραρτήματα στο ΗΒ, 16 διεθνή και πάνω από 50 εξειδικευμένα group. Ενδεικτικά, έχει διεθνή παρουσία στο Χονγκ Κονγκ, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Βέλγιο, τον Καναδά κ.α. Πηγή: parapolitika.gr