Αποφασίζει ο Μητσοτάκης για το Προστασίας του Πολίτη

-Προβληματισμένος και μάλιστα περισσότερο από το κανονικό φαίνεται ότι είναι ο πρωθυπουργός με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια τάξη. Όπως σας έγραφα και πριν από δύο μέρες, ο πρόεδρος Κυριάκος, δείχνει αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του. Κι όταν λέω παιχνίδι, δεν μιλάω σε θεωρητικό, αλλά ουσιαστικό επίπεδο. Ενόψει των αποφάσεων, μαθαίνω ότι το μεσημέρι της Τρίτης, κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερώσει Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη και Δημητριάδη, για τα συμβαίνοντα στην Κατεχάκη.

-Έχοντας μακρά πορεία στην Αστυνομία και γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, προσπάθησε (υποθέτω) να μεταφέρει όσο πιο αντικειμενικά γίνεται την κατάσταση στον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Το γεγονός ότι κλήθηκε ο Οικονόμου και όχι ο Χρυσοχοΐδης εκ των πραγμάτων βάζει σε σκέψεις όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών. Επειδή, όμως, όλα αυτά ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στο μείζον που είναι η έξαρση της εγκληματικότητας, δεν αποκλείω οι αποφάσεις του προέδρου Κυριάκου, να ανακοινωθούν ακόμη και μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Αποθεώνει η «Εστία» τον Θεοδωρικάκο

-Διάβαζα χθες την «Εστία» του διευθυντή Μανώλη Κοττάκη ή αλλιώς και προσωπικού βιογράφου του Κώστα Καραμανλή (εκδίκηση κι αυτή της ιστορίας ο Εθνάρχης να έχει βιογράφο τον Λαμπρία και ο νεότερος Καραμανλής τον Κοττάκη) που έγραφε ότι ο Θεοδωρικάκος, ανήκει στις «χρυσές εφεδρείες» του Κυριάκου. Δεν χρειαζόταν φυσικά αυτό για να επιβεβαιώσω ότι το Συγκρότημα Φιλιππάκη, έχει κόψει κάθε επαφή με την κυβερνητική παράταξη.

-Ωστόσο, αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει το άγχος του φίλου μου του Τάκη, που βλέπει να περνά ο καιρός και να μην επιστρέφει στην κυβέρνηση. Επίσης, ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη ο Κοττάκης, να επισημάνει ότι ο Θεοδωρικάκος έχει να συναντηθεί με τον Καλογρίτσα περισσότερο από πέντε χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, γενικώς, αλλά και ειδικώς δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς προσφέρει σε όλους τους πικραμένους της πολιτικής η «Εστία».

! Η κυβέρνηση κατά το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινώσει τη συγχώνευση Ανεξάρτητων Αρχών, που το μόνο που προσφέρουν είναι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.
Αποκαλύψεις από Παπασταύρου

-Κόλαφος ήταν η κατάθεση του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου στην ειδική ανακρίτρια που διερευνά τυχόν παρεμβάσεις του Μίμη Παπαγγελόπουλο σε εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς. Ο έμπειρος δικηγόρος, μαθαίνω ότι κατέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία, που αποδεικνύουν σειρά από πράξεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης.

– Επίσης, αναφέρθηκε σε πολλά περιστατικά που εμπλέκουν τόσο τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, όσο και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου. Ο Παπασταύρου αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα περιστατικά που σχετίζονται με την προσωπική του υπόθεση, μέσα από τα οποία προκύπτουν ωμές πολιτικές παρεμβάσεις.
Παραιτείται ο Κατσίγιαννης

-Την παραίτηση του μαθαίνω ότι έχει υποβάλει, ο επικεφαλής της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών κ. Φώτης Κατσίγιαννης, που προσφάτως βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ανώνυμη καταγγελία. Επρόκειτο, όπως πληροφορούμαι για μια υπόθεση, που λίγο έλειψε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Όμως, την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή, το πρόσωπο που είχε προβεί στην σχετική επώνυμη καταγγελία, η οποία κοινοποιήθηκε μέχρι και στον πρωθυπουργό, έκανε δεύτερες σκέψεις, καταλήγοντας στην απόφαση να την αποσύρει.

-Κάπως έτσι σώθηκαν τα προσχήματα με τον επικεφαλής της Αρχής, να ολοκληρώνει ομαλά την θητεία του, αφού η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να προχωρήσει στην ανανέωση της. Άλλωστε, ουδείς ξεχνά ότι ο Κατσίγιαννης, υπήρξε σκληρή επιλογή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Πρόστιμο στον Τριανταφυλλόπουλο

-Ακούγεται στην πιάτσα ότι οι φορολογικές αρχές επέβαλαν βαρύτατο πρόστιμο στον Δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Οι φήμες κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο και βάλε, γεγονός που προκαλεί την εύλογη οργή του διακριμένου Δημοσιογράφου (πάντα το Δ κεφαλαίο). Φυσικά, ο νόμος δίνει το δικαίωμα της προσφυγής στον φορολογούμενο, που υποθέτω ότι θα το ασκήσει. Άλλωστε, ο Μάκης ποτέ δεν φοβήθηκε τον νόμο. Ούτε όταν ήταν υπουργός ο φίλος του ο Πανούλης ο Καμμένος.

Πηγή: parapolitika.gr