Ο στόχος του Δημοσθένη είναι να κατευθυνθεί προς τις θεωρητικές σπουδές

Το περασμένο Σάββατο παρουσίασε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ψάχνοντας τα βήματά μου» στον Σύλλογο των Αθηναίων στην Πλάκα, ο 14χρονος μαθητής και ποιητής Δημοσθένης Δεσποτίδης.

Το καλοκαίρι του 2020, ο μικρός Δημοσθένης-Δημήτρης Δεσποτίδης κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση με το ποίημα του «Inspirational Poem» (Ποίημα Έμπνευσης) στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος «Never Such Innocence», με έδρα το Λονδίνο. Στο διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή 4.000 νέοι από 44 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο 13χρονος τότε Δημοσθένης κέρδισε στην κατηγορία Bonus Strand «A fight for freedom» (ηλικίες 9-14 ετών). Πιο αναλυτικά, τα παιδιά έπρεπε να παρουσιάσουν τα έργα τους για τις χώρες της Κοινοπολιτείας, οι οποίες συνέβαλαν ουσιαστικά με στρατιωτική, κοινωνική και οικονομική ενίσχυση, στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας. «Το μάθαμε μέσω email που μας έστειλε το ίδρυμα για το βραβείο και ο Δημοσθένης, όπως κι όλοι μας, χάρηκε πολύ. Αυτό όμως που τον χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν το γεγονός ότι εκπροσώπησε επάξια τη χώρα του. Αισθάνθηκε υπερήφανος ως Έλληνας», είπε η μητέρα του 14χρονου, Μαργαρίτα Βαρθολομαίου. Παράλληλα, η μητέρα του 14χρονου τόνισε ότι ο μικρός μαθητής δείχνει ιδιαίτερη αγάπη στην ιστορία και τον πολιτισμό και λατρεύει να διαβάζει βιβλία. «Η ποίηση τον βοηθάει να εκφράζει τις απόψεις και τα συναισθήματά του», σημείωσε η Μαργαρίτα Βαρθολομαίου.

Πλέον, ο στόχος του 14χρονου Δημοσθένη για τα επόμενα χρόνια είναι να κατευθυνθεί προς τις θεωρητικές σπουδές, ενώ τον γοητεύει ιδιαίτερα ο διπλωματικός κλάδος και θα έβλεπε τον εαυτό του σε δέκα χρόνια διπλωμάτη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time