Ο πρωθυπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης στην περιοχή

Η πρώτη σύσκεψη για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προήδρευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην οποία συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, Σταύρος Μπένος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης στη Βόρεια Εύβοια. «Μέσα από τη μεγάλη καταστροφή ξεκινά η ευκαιρία να ξαναδούμε την περιοχή τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο προθυπουργός κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση για συναίνεση, σημειώνοντας πως με την βοήθεια των πολιτών θα ξαναχτίσουμε την Εύβοια καλύτερη και ομορφότερη από ότι ήταν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη πως και άλλες περιοχές κάηκαν, όμως «η Βόρεια Εύβοια αποτελεί διαφορετική περίπτωση και αποφασίσαμε σε όλες τις επιχειρήσεις πυρόπληκτες ή μη να μην επιστρέψουν κανένα ποσό από την επιστρεπτέα προκαταβολή».

Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων, συνέχισε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός μίλησε για προσπάθειες αποτροπής του κινδύνου πλημμυρών και προετοιμασίας του εδάφους ώστε να προχωρήσει η αναδάσωση. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια προσπάθεια που θα γίνει με συναίνεση. Οι δήμοι που έχουν πληγεί θα μας κατευθύνουν, θα μας πουν τις σκέψεις τους. Καμία προσπάθεια δεν πετυχαίνει αν δεν υπάρξει θετική ενέργεια από αυτούς που έχουν πληγεί.