Το δείπνο Στουρνάρα με τους «δύο» στου Δουράμπεη

Στην ψαροταβέρνα του Δουράμπεη στο Μικρολίμανο δείπνησε το βράδυ της Πέμπτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με φιλική παρέα. Ποιοι ήταν οι συνδαιτημόνες του κεντρικού τραπεζίτη; Ο ιδιοκτήτης της φαρμακευτικής ΕΛΠΕΝ Θεόδωρος Τρύφων και ο ιδιοκτήτης της εισπρακτικής εταιρείας Qualco Ορέστης Τσακαλώτος. Οι δύο τελευταίοι συνδέονται με στενή φιλία, ενώ ο Στουρνάρας πέραν της συνεργασίας που έχει από την εποχή που ήταν στην Εμπορική Τράπεζα, διατηρεί διαχρονικά ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Τσακαλώτο.

-Σε διπλανό τραπέζι στην ίδια ταβέρνα με άλλη παρέα, δειπνούσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης μαζί με τον Πειραιώτη συνάδελφό του Γιάννη Μελά. Βλέπετε, με το που άνοιξε η εστίαση, άρχισαν να βγαίνουν μαζικά και οι παραγονταρέοι, εκτός από τους κοινούς θνητούς.

! Μπορεί ο Στουρνάρας να κάνει ότι δεν ακούει τη συζήτηση που αφορά το ασυμβίβαστο της συνεργασίας της διαφημιστικής V+O με τις τρεις συστημικές τράπεζες, ωστόσο αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να ασχοληθεί και ενδεχομένως τότε να είναι (και) αργά. Όσο για τον Λιανό της Επιτροπής Ανταγωνισμού εν προκειμένου κάνει σαν μην βλέπει…

Στην Α’ Αθήνας ο Πιερρακάκης, στον Δυτικό Τομέα ο Χρυσοχοΐδης

-Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με τις εκλογικές περιφέρειες που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να «επιστρατεύσει» τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Γεραπετρίτης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συμπεριληφθεί εκ νέου στην βιτρίνα του Επικρατείας. Από κει και πέρα ο Πιερρακάκης (που ενδεχομένως να είναι και οι καλύτερος υπουργός του Κυριάκου) θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας.

-Τέλος, προ ημερών ο Μητσοτάκης άναψε το πράσινο φως στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να ξεκινήσει να «δουλεύει» στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας. Εκεί που πολιτεύεται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Λοβέρδος (αυτοί έχουν εκλεγεί) και φυσικά ο πρωθυπουργός. Ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε τις επαφές σε μια γνώριμη για τον ίδιο περιφέρεια.

! Η Αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στους δολοφόνους της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Στον Σκρέκα η μπάλα για τον ΒΟΑΚ

-Από τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα εξαρτάται πλέον πόσο γρήγορα θα «τρέξουν» από δω και πέρα οι διαδικασίες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, αφού η δουλειά που ήταν να γίνει από το υπουργείο Υποδομών έγινε και με το παραπάνω. Από τη στιγμή που ο Σκρέκας θα «τρέξει» τις διαδικασίες, τότε ο Καραμανλής είναι πανέτοιμος να προχωρήσει και επισήμως στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

-Όλο αυτό το διάστημα είναι αλήθεια ότι με την καθοδήγηση του Κώστα Καραμανλή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Καραγιάννης, δούλεψε με προσήλωση έχοντας ως στόχο να βάλει στις ράγες το νευραλγικής σημασίας για την Κρήτη (και όχι μόνο) έργο. Μάλιστα ακόμη και οι πολιτικοί αντίπαλοι αναγνωρίζουν την καθοριστική συμβολή του γενικού γραμματέα στο να ξεπεραστούν διαχρονικά εμπόδια.

-Στις αρχές της βδομάδας ο Καραγιάννης είχε ενημερωτική συνάντηση με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν διάφορα θέματα που είχαν προκύψει. Πριν το Πάσχα ο Καραμανλής είχε ενημερώσει και τον Μητσοτάκη για τα όσα έχουν γίνει και σχετίζονται με τον ΒΟΑΚ.

! Για το θέμα του ΒΟΑΚ έκανε αναφορά ο Μητσοτάκης και κατά την διάρκεια της κουβέντας που είχε με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Πηγή: parapolitika.gr